SV hopper av forhandlinger om krisehjelp til oljenæringen

SV valgte tirsdag kveld å bryte forhandlingene med regjeringspartiene, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet om oljeskatt.

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski valgte tirsdag å bryte forhandlingene med regjeringspartiene og Ap, Sp og Frp om Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Essensen er at man gambler milliarder på milliarder på oljen, uten at det følger med en eneste forpliktelse til å skape arbeidsplasser og komme i gang med nye grønne oppgaver, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til NTB.

– Vi har sittet i disse forhandlingen lengst mulig for å forsøke å finne en løsning som både trygger arbeidsplassene, utløser grønne investeringer og hindrer at man gjør ulønnsomme investeringer på sokkelen, legger hun til.

Kaski mener Stortinget nå gjør det motsatte av å rigge norsk økonomi for fremtiden og i realiteten gjør oljenæringen mye mer lukrativ, uten å stille krav.

– Det kan vi ikke være med på, sier hun.

Forhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF og Ap, Sp og Frp fortsetter dermed uten SV fram mot fristen for en avtale, som er torsdag.

Oljebransjen er hardt rammet av svikt i etterspørselen og et kraftig prisfall. Årsaken er nedstengning i en rekke land og bråstopp i økonomien som følge av virusutbruddet.

Ifølge regjeringen vil pakken som ble foreslått, bedre likviditeten i oljenæringen med opp mot 100 milliarder kroner.

Publisert:
  1. Kari Elisabeth Kaski
  2. Sosialistisk Venstreparti (SV)

Mest lest akkurat nå

  1. Dette kan Lyse gjøre for å dempe strømsjokket

  2. FHI tror tiltak har begrenset effekt mot omikronvarianten

  3. Som å bli truffet av markedsavdelingens ømme julegodstog

  4. Snøvær skapte problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon

  5. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

  6. Advarer mot svært glatte veier