Lite frykt for korona­smitte i befolk­ningen

En av fire sier i en undersøkelse at de tror antall nye tilfeller av korona i Norge vil øke. Samtidig sier seks av ti at de ikke er bekymret for å bli smittet.

Hele 87 prosent av de spurte sier i en ny måling at de mener det er trygt å gå på kafé og restaurant, med tanke på mulig koronasmitte. Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 45 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt 168.000 nordmenn om de tror at antall nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke, reduseres eller forbli uendret.

I mai sier nesten en av fire nordmenn – 23 prosent – at de tror antall nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke. 33 prosent forventer reduksjon, mens 45 prosent tror at antallet forblir uendret.

Andelen som forventet smitteøkning er på sitt nest laveste nivå i pandemien, to prosentpoeng høyere enn april, som hittil er laveste nivå som er målt.

Samtidig svarer 63 prosent at de ikke er bekymret for å bli smittet. Kun 19 prosent er bekymret. Dette er det laveste nivået målt gjennom pandemien.

– Det er lenge siden Norge åpnet opp fullt og helt. Folk flest er vaksinert og mange i tillegg smittet minst én gang. Likevel har det nok tatt tid for mange å venne seg til en normal hverdag, men det er i ferd med å skje, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

Dette viser seg ikke minst i at rekordhøye 87 prosent i mai sier at de føler det er trygt å gå på kafé og restaurant for tiden, mens hele 95 prosent av foreldrene opplever det er trygt å sende barna på skolen. Også det er klar ny rekord.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Sju av ti vil ta fjerde vaksinedose

  2. Hvordan vi taklet følelser og frykt under pandemien

  3. 22 millioner kinesere ute av korona-karantene

  4. Ny koronatest kan vise hvor god beskyttelse du har

  5. FHI vil trolig ikke anbefale ny vaksinedose til dem under 45 år

  6. Pfizer vi selge medisiner til fattige land uten profitt

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset