Brann i prosessanlegg ved oljeraffineriet på Mongstad

Brannen i et prosessoranlegg på oljeraffineriet på Mongstad er nå slukket. Skadeomfanget og årsaken til brannen blir nå undersøkt.

Publisert: Publisert:

– Det skal være brann i et prosessoranlegg og er ikke fare for andre bygninger, meldte Vest politidistrikt søndag morgen.

Politiet fikk melding klokken 5.53 om at det var observert flammer og røyk på raffineriet. Eget industrivern på stedet satte i gang tiltak. De opplyser å ha kontroll på situasjonen.

Pressetalsperson Ole Morten Aanestad i Equinor fortalte til DN at det brant i en del av anlegget som er knyttet til bensinproduksjon.

Politiet fikk opplyst at det ikke var fare for området utenfor selve anlegget.

Equinor skriver i en pressemelding at anlegget ble evakuert, med unntak av kritisk personell som ivaretar drift og beredskap. Det er ikke meldt om personskader.

Den offentlige redningstjenesten og myndighetene er varslet og Equinors beredskapsorganisasjon er mobilisert.

Det pågikk en kontrollert utbrenning av innestengt volum gjennom trykkavlastning, med kontinuerlig kjøling av omkringliggende utstyr.

Hovedanlegget har hele tiden vært i drift, men deler av anlegget som er knyttet til produksjon av noen raffinerte produkter er påvirket.

«Equinor har klare prioriteringer i beredskapssituasjoner. Vår første prioritet er å ta vare på de personene som er involvert i situasjonen, så miljøet og våre omgivelser, deretter å beskytte den tekniske integriteten for anlegget og våre industrielle interesser», heter det i pressemeldingen.

Årsakene til brannen er foreløpig ikke klare. Equinor vil samarbeide med myndighetene med sikte på å finne årsakene til hendelsen.

I 13-tiden var brannen slukket. Skadeomfanget og årsaken til brannen blir nå undersøkt.

Publisert: