Munnbind kan bli anbefalt i Norge – allerede innført på Island og i Danmark

Det kan bli aktuelt å anbefale munnbindbruk i Norge ved en eventuell smitteoppblomstring. Island har innført delvis krav, og Danmark anbefaler bruk.

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 325 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Dersom munnbind brukes, bør de brukes riktig. Du må blant annet sørge for at munnbindet dekker både munn og nese, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) på fredagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

– Munnbind kan ved en eventuell oppblomstring bli aktuelt å anbefale i Norge, for eksempel i situasjoner der det er vanskelig å holde avstand. I midten av august skal vi sende våre råd til departementet, sier Vold.

Flere land har innført krav om bruk av munnbind i ulike situasjoner der folk er tett på hverandre. Blant våre nordiske naboer, er Island først ute. Fredag innførte landet krav om munnbind der det ikke er mulig å holde to meters avstand, blant annet på offentlig transport, fly og hos frisøren. Samtidig strammer landet inn andre tiltak i kjølvannet av en oppblussing av smitten på øya.

I Danmark oppfordrer helsemyndighetene folk til å ta med seg munnbind når de reiser kollektivt og bruke dem dersom det blir trangt om plassen på busser, tog og metro.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Flere har testet positivt for korona i Suldal i dag

  2. – Jeg har den samme lykkefølelsen som de fleste sikkert har

  3. 19 nye smittede i de fire kommunene på Nord-Jæren

  4. Karantenehotellene: Full forvirring om reglene

  5. Kraftig press på kapasiteten for koronatesting i helga

  6. 184 i karantene etter smitteutbrudd i Suldal

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset
  3. Munnbind