Krisemøte i valgkomiteen etter at Trond Giske mistet støtten fra Trøndelag AUF

Trøndelag AUF står ikke lenger bak innstillingen om Trond Giske som ny leder av Trøndelag Ap. Valgkomiteen i fylkeslaget har innkalt til krisemøte.

Trond Giske
  • NTB
Publisert: Publisert:
Trond Giske ble nylig innstilt som ny leder av Trøndelag Ap.
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Beslutningen til Trøndelag AUF ble fattet på et ekstraordinært styremøte torsdag ettermiddag, melder Adresseavisen.

– AUF i Trøndelag har på ekstraordinært fylkesstyremøte i ettermiddag besluttet at AUF ikke lenger stiller seg bak den enstemmige innstillingen til valgkomiteen, grunnet den siste utviklingen i saken om Trond Giske, skriver partiet i en pressemelding og fortsetter:

– Fylkesstyret i AUF i Trøndelag vil på lørdag kreve skriftlig votering og oppfordrer på det sterkeste alle medlemmer av AUF ikke å stemme for Trond Giske som ny fylkespartileder.

Like etterpå innkalte valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti til krisemøte. Det bekrefter komiteens leder Arild Grande overfor TV 2.

Nye påstander

Reaksjonene fra AUF og valgkomiteen kom kort tid etter at Sandra Skillingsås beskrev en kultur ved valgkampkontoret preget av en seksualisert sjargong som hun hevder også Trond Giske deltok i.

Skillingsås fortalte også om en nachspielepisode der Giske skal ha kommet med ubehagelige tilnærmelser.

– Et nachspiel for seks år siden er vanskelig å gå inn i, men jeg har aldri hatt som intensjon å gjøre noe som skulle være ubehagelig for Sandra, sier Giske til Adresseavisen.

Økende opprop mot Giske

Samtidig sier Giske at det har vært for lite bevissthet om festkulturen i fylkespartiet.

– I 2017 beklaget jeg dypt at jeg ikke hadde vært bevisst nok i enkelte sosiale situasjoner, og den beklagelsen gjelder fortsatt. Det har også i Trøndelag vært for lite bevissthet om festkultur, som jeg også har vært en del av, og vi har gjort mye for å rydde opp i dette de siste årene, sier han.

Mandag denne uka ble Giske innstilt som ny leder i Trøndelag Ap. Han gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Så langt har over 200 Ap-politikere, deriblant flere stortingspolitikere og lokallagsledere, skrevet under et opprop hvor fylkeslaget bes om å velge en annen leder enn Giske. Torsdag formiddag var antallet 92.

Publisert: