Forskere med middel mot resistent bakterie

Forskere ved NMBU har funnet et protein som kan knekke resistente bakterier av typen som nylig ble funnet ved Sørlandet sykehus, melder Nationen. 

En forskergruppe har funnet et protein som kan ta knekken på aibiotikaresistente bakterier. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

  • Trine Lejon
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås har en forskergruppe funnet et protein som tar livet av bakterien vankomycinresistente enterokokker (VRE), skriver avisa.

– Vi har nylig funnet et lite protein som ser ut til å virke svært godt mot denne bakterien, sier professor Dzung Diep ved Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap på NMBU.

Arbeidet ble nylig publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Frontiers in Microbiology , og Diep mener proteinet kan tas i bruk mot slike bakterier om fem til ti år, dersom det forskes mer.

– Preparatet må først gjennom en utviklingsprosess og flere steg med klinisk testing. Men det preparatet vi har funnet er svært effektivt og har et stort potensial, så jeg har stor tro på at vi kan få til det.

Bakterien VRE, som nylig ble oppdaget ved Sørlandet sykehus, er resistent mot antibiotika. Den sprer seg også raskt i sykehusmiljøer der antibiotikabruken er høy. Den samme bakterien ble funnet ved Oslo universitetssykehus tidligere i år, og ved St. Olavs hospital i Trondheim og Orkdal sykehus i 2014.

Publisert:
  1. Sørlandet sykehus
  2. Bioteknologi

Mest lest akkurat nå

  1. Kristoffer Joner opplever mye dramatikk i havet utenfor Malta

  2. Sandnes Ulf strålte og klappet sammen

  3. Slår knallhardt tilbake: Gjert Ingebrigtsen mener Vebjørn Rodal er bitter

  4. Mange velger å holde seg hjemme 17. mai

  5. Innbrudd i leilighet i Sola

  6. Sola tapte cupfinalen: – Er litt lei meg akkurat nå