Færre dødsulykker på veiene

<p> Antall ulykker holder seg på samme nivå, men det har blitt færre dødsulykker på norske veier.</p>

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

Foreløpige tall viser at 17 personer omkom og 695 ble skadd i veitrafikkulykker i mars. Det er en nedgang sammenlignet med samme måned i fjor, melder Statistisk sentralbyrå.

I mars registrerte politiet 473 ulykker på norske veier. Av de 17 omkomne i forrige måned var det ni bilførere, to bilpassasjerer, tre motorsyklister og tre fotgjengere.

I mars i fjor var tallene 22 omkomne og 693 skadde, mens gjennomsnittet for tiårsperioden 1996-2005 er 18 døde og 732 skadde i mars-trafikken.

De foreløpige tallene for 1. kvartal i år viser at 48 personer er omkommet i trafikken mens 2.320 ble skadd i trafikkulykker.

Tilsvarende tall for samme periode i fjor var 63 døde og 2.373 skadde, mens gjennomsnittet for tiårsperioden 1996-2005 er 60 døde og 2.333 skadde.

I første kvartal i år var det 65 ulykker der vogntog var innblandet. I disse ulykkene omkom ni personer, mens 94 personer kom til skade.

Follo politidistrikt har størst nedgang i antall skadde, viser statistikken. Antall ulykker og skadde i Follo er nesten halvert sammenlignet med første kvartal i fjor. Ingen personer mistet livet, mens 55 personer kom til skade i Follo-trafikken i mars i år, viser foreløpige tall.

Østfold politidistrikt hadde størst økning i antall skadde, med 37 flere i første kvartal i år sammenlignet med første kvartal i fjor.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

  2. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

  3. Brast i gråt etter bestemannspremie: – En drøm for meg

  4. Færre koronapasienter over 75 år blir innlagt på sykehusene

  5. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

  6. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei