VG: Toska tilbake på åpen soning

Nokas-dømte David Toska har fått en ny mulighet til åpen soning, ifølge VG. Han ble overført til lukket fengsel på grunn av kontakt med meddømte Metkel Betew.

Publisert: Publisert:

David Toska (til høyre) og Metkel Betew under rettssaken i 2005. Arkivfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Toska ble ifølge VG nylig flyttet til avdeling D i Bergen fengsel. Dette er en åpen avdeling med lavere sikkerhetstiltak. Avdelingen ønsker ikke å kommentere saken overfor avisa og viser til taushetsplikten.

Med det mildere soningsregimet har Toska blant annet fått flere permisjoner, noe han har brukt til studier og korte turer til familien i Oslo, ifølge VG.

Det var en forklaring i retten fra Metkel Betew som gjorde at påtalemyndigheten ble klar over at Toska og Betew hadde møttes på en restaurant ved Jernbanetorget i Oslo. Dette førte til at Toska blir overført til lukket fengsel.

For Betew medvirket møtet til at påtalemyndigheten vil ha ham tilbake på soning av forvaringsdommen. I vilkårene for prøveløslatelsen heter det at Betew ikke skal ha kontakt med kriminelle miljøer, blant dem andre Nokas-dømte. Oslo tingrett kom i juni i fjor fram til at Betew skal tilbake i forvaring. Ankesaken i Borgarting lagmannsrett ble nylig utsatt fordi Betew er syk, opplyste forsvarer Marius Dietrichson til NTB.

Toska og Betew var blant de 15 som ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet av tellesentralen til Norsk Kontantservice i Stavanger i april 2004. Toska ble regnet som hovedmann og fikk 18 års fengsel, mens Betew ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år.

(©NTB)

Publisert:

Les også

  1. Retten skal igjen vurdere Betew-forvaring

Mest lest akkurat nå

  1. Klinikksjef ved SUS smittet - ledergruppen i karantene

  2. Rundkjøring i Kannik ryker for Bussveien

  3. Tenkte først «her kan vi jo ikke bo»: – Dette stedet, altså. Her har jeg funnet roen

  4. Er det eit offentleg ansvar å gi Kurt Nilsen millionlønn til jul?

  5. FULL OVERSIKT: 5 døde, 841 påvist smittede i Roga­land – sjekk din kommune

  6. Ett golfslag og Tuttas verden forandret seg. Det skjedde da hun fikk øye på ektemann og sønn

  1. Fengselsvesenet