Bondeorganisasjonene samles om krisetiltak

Bondelaget og Bonde- og Småbrukarlaget er i ferd i med å utarbeide en liste over tiltak for å hjelpe bøndene som er rammet av avlingssvikt og fôrmangel.

Gårdbruker Lars Halvor Stokstad på Kløfta er blant de mange bøndene som opplever svikt i avlingene. Han driver med korn, melk og kjøtt. Kornavlingen er kjørt, og at han vil få under det halve av normal avling i år Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vi drøfter nå for å samles om tiltak. Dette får vi til, sier assisterende generalsekretær John Petter Løvstad i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Det er håp om at organisasjonene har klar en konklusjon torsdag om hva som bør gjøres i tørkekrisen.

Tiltakene dreier seg blant annet om å hjelpe den enkelte bonde med både akutthjelp og mer langsiktige tiltak. Et eksempel er erstatning for avlingssvikt, som det ofte tar lang tid å behandle før utbetaling kan skje.

Det har allerede vært flere møter mellom bondeorganisasjonene. Den verste tørkesommeren siden 1947 har rammet bønder over hele Sør-Norge.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) er torsdag på befaring i Vestfold, ett av fylkene i Sør-Norge som er hardt rammet av tørken. Her møter han bøndene Hans Edvard Torp og Jon Hermann Woll-Hansen i Re kommune. De samarbeider om å hjelpe hverandre i den vanskelige situasjonen.

Publisert:
  1. Småbrukarlaget
  2. Jon Georg Dale
  3. Landbruksdirektoratet

Mest lest akkurat nå

  1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

  2. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

  3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

  4. Lillebror er sjefen over storebror: – Jeg får skylden om ting går til helsike

  5. Nå skal foreldrene til Vegard få si sin mening

  6. Lugar med balkong er ikke nok. Flere stiller krav om hva som skjer under dekk