Bondeorganisasjonene samles om krisetiltak

Bondelaget og Bonde- og Småbrukarlaget er i ferd i med å utarbeide en liste over tiltak for å hjelpe bøndene som er rammet av avlingssvikt og fôrmangel.

Gårdbruker Lars Halvor Stokstad på Kløfta er blant de mange bøndene som opplever svikt i avlingene. Han driver med korn, melk og kjøtt. Kornavlingen er kjørt, og at han vil få under det halve av normal avling i år Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Vi drøfter nå for å samles om tiltak. Dette får vi til, sier assisterende generalsekretær John Petter Løvstad i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Det er håp om at organisasjonene har klar en konklusjon torsdag om hva som bør gjøres i tørkekrisen.

Tiltakene dreier seg blant annet om å hjelpe den enkelte bonde med både akutthjelp og mer langsiktige tiltak. Et eksempel er erstatning for avlingssvikt, som det ofte tar lang tid å behandle før utbetaling kan skje.

Det har allerede vært flere møter mellom bondeorganisasjonene. Den verste tørkesommeren siden 1947 har rammet bønder over hele Sør-Norge.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) er torsdag på befaring i Vestfold, ett av fylkene i Sør-Norge som er hardt rammet av tørken. Her møter han bøndene Hans Edvard Torp og Jon Hermann Woll-Hansen i Re kommune. De samarbeider om å hjelpe hverandre i den vanskelige situasjonen.

Publisert: