Flere har søkt erstat­ning etter koron­avak­sine­ring

Sju personer har søkt erstatning etter å ha fått koronavaksine i Norge. Samtlige av sakene gjelder bivirkninger etter å ha fått vaksinen.

Det er seks kvinner og én mann i aldersgruppen 40–89 år som har søkt om erstatning etter å ha fått vaksinen. Foto: Lise Åserud / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 93 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Det er seks kvinner og én mann i aldersgruppen 40–89 år som har søkt om erstatning, melder NRK , som først omtalte saken.

Dette er de første erstatningskravene etter skader på grunn av koronavaksinen som er levert inn til Norsk pasientskadeerstatning.

– Til nå har seks kvinner og en mann søkt om erstatning etter å ha tatt koronavaksine. De er mellom 40 og 89 år. Tre av dem døde og der søker de etterlatte om erstatning, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i Norsk pasientskadeerstatning i en pressemelding.

En av erstatningssøkerne fikk AstraZeneca-vaksinen og en annen fikk Pfizer-vaksinen. I de fem andre sakene er det ennå ikke avklart hvilken vaksine som ble brukt.

– Søkerne beskriver bivirkninger som svimmelhet, hodepine, smerter, blodpropp og psykisk belastning etter å ha tatt koronavaksinen, sier Jørstad.

I tillegg til de som søker erstatning etter skader på grunn av vaksine, har 83 pårørende etter pasienter som døde etter koronasmitte på sykehjem og sykehus fått erstatning.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Reagerer på dårlig smittevern i Hellas: - Ingen bruker munnbind

 2. Norge bytter med Litauen – får 100.000 ekstra Pfizer-doser

 3. 10 nye smittetilfelle på Nord-Jæren og to på Jæren

 4. Ville ikke vente – tok vaksine i hjemlandet

 5. Stavanger sliter med å fylle opp vaksinetimer. Sandnes og jærkommuner vil sette dose to tidligere

 6. Kun ett smittetilfelle i Stavanger. Tre hver i Sandnes og Sola

 1. Korona-viruset
 2. Pasientskadeerstatning
 3. Koronaviruset
 4. Erstatningskrav