Trøbbel i sikte uansett hvem som vinner valget: Her er problem­sakene på begge sider.

Erna Solberg har slitt med å samle fire partier. Jonas Gahr Støre ser ut til å slite med å samle tre dersom han blir statsminister. På hans side er også Trygve Slagsvold Vedum statsministerkandidat.

Uansett utfall av høstens valg: den blokken som vinner vil raskt få merke uenigheten på egen side. Begge sider sliter med klima, innvandring og ruspolitikk.

Publisert: Publisert:

Etter valget 13. september vet vi hvilken blokk som vinner. Men hvem som skal regjere med hvem de neste fire årene, vil være usikkert.

Erna Solberg er i dag statsminister i den fjerde borgerlige varianten i løpet av snart åtte år. To partier har gått inn, og ett (Frp) har gått ut. Kilder i Frp har uttalt at hennes regjering går en utrygg høst i møte om hun fortsetter.

På motsatt side er det to statsministerkandidater. Hvis den siden vinner, vet ikke Jonas Gahr Støre om han blir statsminister og hvem han i så fall får med seg til forhandlingsbordet. Ap, SV og Sp klarte å holde sammen fra 2005 til 2013, men uenigheten var stor i flere saker. Nå håper Sp på en regjering uten SV.

Enten rødgrønn eller borgerlig blokk vinner valget, vil problemene stå i kø.

Les hele saken med abonnement