Unge Høyre-topp visste om seksuell omgang mellom Riise og beruset 16-åring

Tidligere generalsekretær Erlend Svardal Bøe i Unge Høyre bekrefter at en alvorlig seksuell episode var tema da han tiltrådte i 2015.

Publisert: Publisert:

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Likevel ble Kristian Tonning Riise gjenvalgt som leder i ungdomspartiet året etter, og Bøe var sekretær i valgkomiteen, skriver Aftenposten.

I forrige uke kunne Aftenposten avsløre at Kristian Tonning Riise hadde seksuell omgang med en svært beruset 16-åring på et fylkesårsmøte i 2014. Tre måneder senere ble Riise valgt til leder i Unge Høyre, til tross for at daværende generalsekretær var varslet.

Året etter overtok Erlend Svardal Bøe som generalsekretær. Han har ikke tidligere ønsket å svare på om han ble gjort kjent med tidligere varsler da han tiltrådte som generalsekretær. Nå bekrefter han imidlertid overfor Aftenposten at saken var et tema da han tok over jobben.

Bøe satt med informasjon om saken med 16-åringen samtidig som han var sekretær i valgkomiteen som innstilte på gjenvalg, men sier at han ikke informerte komiteen om saken.

– I ettertid ser jeg at det burde jeg helt klart ha gjort, og det gjør meg vondt å tenke på. Jeg forsto ikke omfanget av hendelsen og var ikke klar over omstendighetene rundt. Det beklager jeg», skriver Bøe i en SMS til Aftenposten.

Høyre opplyste torsdag at de har fått inn totalt 18 varsler om upassende oppførsel. Ti av dem gjelder Kristian Tonning Riise – tidligere leder av ungdomspartiet og stortingsrepresentanten fra Hedmark. Han er for tiden er sykmeldt.

Publisert:

Les også

 1. «Nyttårsfeiringen i Køln er såpass lik et fylkesårsmøte i Unge Høyre at vi er nødt til å snakke om grenseløse menn»

 2. Dette gjer vondt, Unge Høgre!

 3. Høyres generalsekretær tar selvkritikk i varslersaken

Mest lest akkurat nå

 1. SAS-kaptein fløy til Stavanger med promille – dømt til fengsel

 2. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

 3. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

 4. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

 5. For farlig å dykke i elva nå, håper på lavere vannstand

 6. Har mest sannsynleg blitt smitta her i regionen

 1. Unge Høyre
 2. Høyre (H)
 3. Seksuell trakassering
 4. Kristian Tonning Riise