Podkast om selvmord: - Det er et sårt tema, det er et veldig personlig tema

Podkast: 614 personer sitt eget liv i Norge i 2016. Hvordan forholder samfunnet seg til selvmord? Da Øystein forsvant, valgte Aftenbladet å skrive om det vanskeligste temaet.

Aftenbladets journalist Tove M. E. Bjørnå holdt foredrag om artikkelserien «Da Øystein forsvant»
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Aftenbladets serie «Da Øystein forsvant» handler om selvmord, og om hvordan storsamfunn og hjelpeapparat reagerer når noen velger å avslutte sitt eget liv.

Hva gjorde politiet, hva gjorde legevakten, redningssentralen, frivillige hjelpemannskaper? Hva gjorde mediene? Hva gjør vi når vi tror noen er i ferd med å avslutte sitt eget liv?

Journalist Tove M. E. Bjørnå skrev saken om Øystein Geithus Husby. I forbindelse med Aftenbladets 125-årsjubileum snakket hun om tankene hun gjorde seg, og om erfaringene og utfordringene hun møtte på veien.

Øystein Geithus Husby er gravlagt på Sveio.

Hør hele foredraget her:

Da lillebroren forsvant, tok Bjørn Tore Husby kontakt med Aftenbladet. Det ble starten på en reportasjeserie i 13 deler.

– Selvmord er et veldig vanskelig tema å gå inn i. Det er lett å trå feil. Det er et sårt tema, det er et veldig personlig tema. Som journalist føler du at det er minelagt, at du bare kan gjøre feil. Det er ubehagelig å skrive om, og det er ikke alle som like å lese om det heller, sier Bjørnå.

Har du hørt disse podkastene fra Aftenbladets jubileumsuke?

Publisert: