Over 200 studenter utestengt

For tiden står 207 studenter i registeret over dem som er utestengt fra norske universiteter og høgskoler for fusk, falske vitnemål eller farlig atferd.

25 studenter er for tiden utestengt fra Universitetet i Oslo. I hele sektoren er drøyt 200 studenter utestengt. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Universitetet i Tromsø har flest utestengte, med 30 studenter per 2. mars, viser en gjennomgang universitetsavisen Khrono har gjort. Ni universiteter og høgskoler har færre enn fem studenter i fellesregisteret RUST – Register for utestengte studenter – som ble tatt i bruk i 2014.

Studenter kan utestenges i maks tre år, og når utestengelsen er over, blir alle data slettet. Grunner til å bli utestengt inkluderer falske vitnemål og fusk. Farlig atferd eller brudd på taushetsplikt kan også føre til utestengelse, i tillegg til at man kan bli utestengt etter en skikkethetsvurdering.

Leder Håkon Randgaard Mikalsen i Norsk studentorganisasjon (NSO) er ikke overrasket over at det foregår fusk og vitnemålsjuks, med tanke på at det er nesten 300.000 studenter i Norge.

175 av dem som er utestengt, er tatt for juks, mens bare 16 er funnet uskikket for yrket utdannelsen fører til.

– 16 er lavt, og antakeligvis for få, sier Mikalsen, og legger til at det nok henger sammen med at uskikkede studenter heller veiledes ut av studiene, enn at det fremmes sak for skikkethetsnemnda.

Publisert:
  1. Studentliv
  2. Akademia
  3. Universitetet i Stavanger (UiS)

Mest lest akkurat nå

  1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

  2. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

  3. Stavanger og Sandnes har nær 300.000 hurtigtester til utdeling

  4. Eierne hjalp familie etter brann før jul, søndag brant deres eget hus

  5. Elden har også vært på siktedes side i Birgitte-saken

  6. Kan få fire ganger mer enn husholdningene