Moxnes: - Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Lan Marie Berg (MDG) må kunne stilles til ansvar som politiker selv om hun mottar «masse usakligheter fra ytre høyre.»

Publisert: Publisert:

– Vi kan ikke ha en særbehandling av Lan Marie Berg bare fordi hun mottar masse usakligheter fra ytre høyre, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagbladet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge Dagbladet er det kraftig irritasjon internt i MDG over hvordan Rødt har opptrådt som støtteparti i forrige bystyreperiode.

– Rødt har et for sterkt «markeringsbehov» som støtteparti, sier kilder, som trekker fram behandlingen av revidert budsjett før sommeren. Rødt stanset en bevilgning til miljøvennlige jobbreiser og kuttet i budsjettet til Oslo som europeisk miljøhovedstad.

Men det som gjør mest vondt og som uoppfordret trekkes fram av flere av Dagbladets kilder, er Rødts rolle overfor byråd Lan Marie Berg (MDG) under Veireno-skandalen i 2016-2017. Den gang truet Bjørnar Moxnes med å fremme et mistillitsforslag mot Berg.

Rødt-lederen avviser at partiet har fremmet sin egen agenda i samarbeidet med byrådet. Han ber MDG om å forstå at Lan Marie Berg ikke kunne forvente noen spesialbehandling av Rødt.

– Vi kan ikke ha en særbehandling av Lan Marie Berg bare fordi hun mottar masse usakligheter fra ytre høyre – som vi også har tatt avstand fra. Vi ville stilt en Ap-byråd til ansvar for søppelskandalen, da må vi også kunne gjøre det med en MDG-byråd, sier han til Dagbladet.

MDG møtte tirsdag Venstre til samtaler der partiene skal finne ut om Rødt kan byttes ut med Venstre som støtteparti for byrådet i hovedstaden. Oslo Venstres Hallstein Bjercke sa etter møtet at det «var en god samtale».

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Mann i 60-årene kjørte gjennom bomringen med tildekkede skilt

 2. Så dypt skal det være under stupebrett

 3. 100 restauranter konkurs som følge av korona

 4. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 5. Tilsto både narkotika, tyveri og våpen. I tingretten ble han frifunnet for alt

 6. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 1. MDG
 2. Bjørnar Moxnes
 3. Lan Marie Nguyen Berg
 4. Oslo