Sykehuset i Tromsø: Jente i barneskolealder er død – to barn og kvinne kritisk og livstruende skadd

Politiet fant en barnevogn og støvler i vannkanten like ved der tre barn og en kvinne ble hentet livløse opp av sjøen i Tromsø. Tilstanden deres er ukjent.

Søk i Sandesundet etter at fire personer ble funnet livløse i vannet tidligere i ettermiddag. Her er Redningsselskapets båter ute.
  • NTB-Oda Ertesvåg og Marthe S. Lien
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

SISTE: Sykehuset i Tromsø bekrefter mandag kveld at en jente i barneskolealder er død, mens to barn og en kvinne er kritisk og livstruende skadd.

De to barna vil overføres til Rikshospitalet i Oslo i løpet av natten, opplyser sykehuset.

Alle fire er utenlandske statsborgere, og pårørende er varslet.

Neste oppdatering om kvinnen, som er i 20-årene, vil komme tirsdag morgen, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge.

– Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

– Det er en kvinne og tre barn, men om relasjonen er mor og barn kan vi ikke bekrefte, sier politistasjonssjefen.

Sea-King i lufta etter at fire personer ble funnet livløse i vannet i Tromsø mandag ettermiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Hentet opp livløse

Tilstanden deres er ukjent, men politiet har opplyst at det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og at de fire personene var livløse da de ble hentet opp av sjøen.

De får mandag kveld fortsatt livreddende førstehjelp på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Sykehuset har varslet en oppdatering om tilstanden til deres i 21.30-tiden.

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding om at noe hadde skjedd, og rykket ut til området Fagereng i Tromsø.

Funn av støvler og barnevogn

– Meldingen gikk på at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet ble det gjort funn av gjenstander i vannkanten som gjorde at politiet måtte undersøke, og det ble da hentet fire personer opp, sier Hermandsen.

Hun forteller også at det er gjort funn av støvler i vannkanten. Politiet vet ikke hvor lenge de fire personene har ligget i vannet.

Etter funnet av de tre barna og kvinnen i sjøen søkte nødetatene, dykkere, redningsskøyte og helikopter i en tid etter flere mulige personer i sjøen.

Så forlatt barnevogn

Politiet har iverksatt taktisk og teknisk etterforskning av hendelsen. Politiet er interessert i observasjoner gjort i området i tiden før klokka 17.28 mandag ettermiddag.

En kvinne som Nordlys har snakket med, opplyser at hun observerte den forlatte barnevognen, som politiet har knyttet til hendelsen, på stedet ved 16.30-tiden.

– Jeg kom syklende langs Kvaløyvegen, og tenkte at jeg aldri sett at noen har forlatt en vogn slik, men jeg tenkte at det kanskje var noen som skulle hente i barnehagen. Vogna var i alle fall tom. Det var i alle fall rart at den sto der, sier hun.

Mandag kveld undersøkelte kriminalteknikere fra politiet stedet.

Ordfører: – Bare trist

Ledelsen i Tromsø kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen, bekrefter konstituert kommunikasjonssjef Eirik Linaker Berglund i kommunen overfor NTB. Kommunens psykososiale team er også satt i beredskap.

– Dette er bare trist. Vi har satt krisestab og venter på ytterligere informasjon, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til NTB.

– Vi forbereder morgendagen med tanke på skole og barnehage. Vi er nødt å være forberedt, sier han videre.

Politiet har sent mandag kveld ikke opplyst om alderen til de tre barna som er involvert i hendelsen.

Les også

  1. LES OGSÅ: Funn av en barnevogn og støvler i vannkanten i Troms

Publisert:
  1. Tromsø
  2. Barn

Mest lest akkurat nå

  1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  2. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  4. Tenåringer hengt ut som voldtektsmenn på Tiktok: – Det tok livet av ungdomstiden vår

  5. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  6. Fiesta med håndballgutta: – Fantastisk lagseier