60-åring risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini

Torsdag starter saken mot en 60 år gammel mann, som er tiltalt for å ha kommet en rekke truende og hatefulle ytringer mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini.

AUF-leder Mani Hussaini har fått flere trusler og hatefulle ytringer rettet mot seg fra en mann i 60-årene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mannen er i Oslo tingrett tiltalt for hatefulle ytringer og trusler mot den tidligere AUF-politikeren. Blant ytringene han har fremmet på Hussainis Facebook-profil er "'har ikke du kommet deg ut av landet enda, jævla asylknuller. nå skal vi kartlegge dine private referanser. ta med deg svinepesten tilbake til syria», ifølge tiltalen.

I en annen sammenheng skrev mannen «Du er også snart ferdig. LEVE ANDERS BEHRING BREIVIK»

– Det er viktig og bra at politiet tar tak i dette på en så alvorlig måte. Hat, rasisme, hets og trusler bør aldri være lov, uansett hvordan noen ytrer seg, sa Hussaini til Dagbladet da tiltalen ble tatt ut. Nå kommer saken for retten.

Oslo tingrett starter sin behandling av saken torsdag til uka og har satt av to dager til den.

Søppel og avføring

60-åringen står også tiltalt for å ha sendt pakker med søppel til forskjellige personer og organisasjoner, blant annet Leger Uten Grenser, hvor det fulgte med håndskrevne lapper med trusler og rasistiske utsagn.

En medieleder fikk både søppel og sneiper i posten, samt beskjeden «Jævla asylelsker. Ta med deg horekona di og drukne dere i middelhavet sammen med alle asylbarna. Da skal du få en dau asylsøker på grava di.»

I tillegg skal han ha drapstruet og vært voldelig mot en sykepleier med minoritetsbakgrunn som pleiet ham. Ifølge tiltalen anses krenkelsen som grov blant annet fordi den skjedde uten foranledning, hadde karakter av overfall og var motivert av fornærmedes hudfarge.

Mannens forsvarer, advokat Henrik Boehlke, vil på forespørsel fra NTB ikke kommentere saken før den kommer opp for retten.

Tidligere dømt

Saken er etterforsket av hatkrimgruppa til Oslo politidistrikt og inngår i et større kompleks med saker som omfatter trusler mot overlevende fra Utøya.

Mannen er også tidligere dømt for flere lignende forhold. Aftenposten skrev i høst om hvordan han i tre tiår har sendt trusler, hatmeldinger og pakker med blant annet sigarettsneiper, søppel og dyreekskrementer.

– Han har en modus. Men nå har vi tilsynelatende i stor grad stanset det når det gjelder denne personen, sier aktor i saken, politiadvokat Andreas Kruszewski til avisen.

Kruszewski forteller at truslene og de hatefulle ytringene mot Hussaini har en strafferamme på tre år. Det skyldes at de handler om etnisk bakgrunn. Dette er de alvorligste forholdene i tiltalen.

Les også

 1. De truet Utøya-overlevende. Nå blir ni personer tiltalt

 2. Hvordan skiller man «vanlige» netthatere fra potensielle terrorister? Løsningen kan ligge på dette kontoret.

 3. App lar publikum melde fra om hatytringer på nett

Publisert:
 1. Trusler
 2. Rettssaker
 3. AUF

Mest lest akkurat nå

 1. Folkemengdene jublet da Derek Chauvin ble dømt for drapet på George Floyd

 2. Minst 100 smittede ved 15 skoler og fem barnehager i Stavanger

 3. Bensinstasjon-ansatt koronasmittet - ber kunder være obs

 4. Superligaprosjektet kollapset – alle seks engelske klubber trakk seg

 5. Ordførerne diskuterer koronatiltakene fredag

 6. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler