Barnefamilier kan få kommunal støtte for å klare bomregningen

I Kristiansand skal småbarnsfamilier og enslige forsørgere slippe å bli urimelig hardt rammet av økte bomsatser. Flere politikere åpner for å gi økonomisk støtte til utsatte grupper som ikke kan unngå å passere mange bomstasjoner.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto. Foto: Lars Idar Waage

 • Kjetil Reite
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det skriver Fædrelandsvennen.

Pengene skal ikke komme fra andre bilister, men direkte fra kommunen.

– Dette er noe kommunen selv må ta, men det er noe vi er villige til å gå inn på, sier Grete Kvelland Skaara, gruppeleder i KrF i Kristiansand bystyre.

Les også

LES OGSÅ: Solvik-Olsen setter bompengerekord

Fredag ble ATP-utvalget i kristiansandsregionen (areal-/transportplan) enige om å få laget en rapport som skal vise om det er noen grupper som har kommer spesielt dårlig ut etter at rushtidsavgiften ble innført i 2013.

Det vil være i strid med retningslinjene å la småbarnsforeldre slipper gratis i den nye bomringen som planlegges på Nord-Jæren, hevder statens vegvesen.

– Da vil det komme fram om det er noen grupper som er urimelig hardt rammet. Så får vi komme tilbake hva vi skal gjøre for å utjevne forskjellene, sier Kvelland Skaara.

Les også

LES OGSÅ: Småbarnsforeldre slipper ikke bompenger

Kompensasjon

I bystyret i sørlandsbyen har et bredt politisk flertall åpnet for at familier som ikke får tilbud om barnehageplass i nærområdet kan få en kompensasjon dekket av oppvekstsektoren.

Selv om politikerne helst vil løse problemene med tiltak som at folk får barnehageplass i bydelen og et godt busstilbud, kan altså noen grupper få økonomisk støtte.

Les også

LES OGSÅ: Ketil Solvik-Olsen tygger på bompengenivået

– Hvis noen blir urimelig hardt rammet, må vi se på hvordan vi kan kompensere for det. Det trenger ikke bety at vi gir støtte til å betale bompenger. Det kan for eksempel bety lavere foreldrebetaling i barnehagen, sier Høyres gruppeleder Renate Hægeland.

Oversikt

Den nye bymiljøavtalen i Kristiansand betyr at man trenger mer penger til store samferdselstiltak, samtidig som man ikke skal ha vekst i personbiltrafikken. Løsningen er høyere bomsatser. Det er flertall for en økning på 50 prosent, noe som vil si 32 kroner i rushtiden.

Kritikerne mener dette vil ramme utsatte grupper som enslige forsørgere og småbarnsforeldre. Nå kommer en rapport som viser hvor hardt slike grupper blir rammet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 5. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB)
 2. Samferdsel
 3. Kristiansand
 4. Trafikk