Listhaug: – Jeg kommer ikke til å dempe meg

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) avviser at hun kommer til å endre ordbruken sin etter at Fabian Stang (H) er hanket inn som hennes nye statssekretær.

Fabian Stang (H) tiltrer som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Dette ble markert på statsrådens kontor i Nydalen.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tidligere mangeårig Oslo-ordfører Fabian Stang startet onsdag i sin nye jobb som statssekretær for Sylvi Listhaug. Stang har ved flere anledninger uttalt for at ordbruken og retorikken må bli mer saklig og dempet på feltet, mens Listhaug jevnlig har fått kritikk for å være splittende med sine utspill på feltet. Til NRK forrige uke uttalte Stang at han håpet å kunne «kjærlig veilede» Listhaug i retorikken fremover. Listhaug avviser at Fabian vil kunne klare å «dempe henne» da de to møtte pressen onsdag.

Vi må kunne snakke om innvandring og integrering uten å bli beskyldt for å være rasister og fascister

– Nei, jeg kommer til å snakke slik jeg alltid har snakket. Jeg har fått kritikk fra veldig mange, det lever jeg veldig godt med, og jeg er helt sikker på at vi to kommer til å samarbeide veldig godt og finne tonen fremover, sa Listhaug.

Les også

Drapstrussel ble liggende på Listhaugs Facebook-side

Stang sier han vil jobbe for å få en mer saklig debatt på innvandringsfeltet.

– På alle andre områder klarer vi å ha en saklig debatt, men på dette feltet renner det over med stygge ord fra alle sider. Vi må kunne snakke om innvandring og integrering uten å bli beskyldt for å være rasister og fascister. Det må gå an å være saklig uenige. Jeg har fått så mange meldinger og twittere som gjør meg helt svimmel allerede før jeg begynte i denne jobben, så hva statsråden har stått i, kan man bare lure på, sier Stang. (©NTB)

Les også

 1. Svarte penger er problemet, Listhaug, ikke svarte hetter

 2. Listhaug må svare om tomme plasser i asylmottak

Publisert:
 1. Sylvi Listhaug
 2. Fabian Stang
 3. Innvandring
 4. Solberg-regjeringen

Mest lest akkurat nå

 1. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

 2. Nå stenger de Gamlingen igjen: – Veldig kjedelig

 3. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake

 4. – Min mørkeste dag som United-manager

 5. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

 6. Hun blir ny sjef i Kolumbus