Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge

Legemiddelselskapet Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge og Europa fra neste uke og en periode fremover, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

  • NTB
Publisert: Publisert:
Legemiddelselskapet Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge og Europa fra neste uke og en periode fremover, opplyser smitteverndirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet (FHI) fredag. Foto: Jil Yngland / NTB

Det er Pfizer som leverer vaksinen Norge har begynt å vaksinere befolkningen med.

– For Norge betyr dette i første omgang at vi får 7.800 færre doser i uke tre enn det Pfizer tidligere hadde meldt om, sier FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm.

Reduksjonen skyldes en oppgradering av produksjonskapasiteten hos Pfizer.

Norge var forespeilet 43.875 vaksinedoser fra Pfizer neste uke, men ser nå ut til å få 36.075 doser.

– Vi har ikke ennå sendt ut det vi har beholdt i beredskap for slike tilfeller, og har nå mulighet til å dekke opp denne reduksjonen i leveranser fra det beredskapslageret vi har i Norge, sier Bukholm.

– Det lageret vi nå har, vil kunne kompensere for en reduksjon i de planlagte leveransene i noen uker fremover hvis det er behov for dette.

Årsaken til legemiddelgigantens reduksjon er en oppgradering av produksjonskapasiteten. Når oppgraderingen er gjennomført, vil selskapet kunne øke sin produksjon av vaksinene fra dagens 1,3 milliarder til 2 milliarder doser per år, ifølge FHI.

Den midlertidige reduksjonen vil påvirke alle europeiske land, og det er foreløpig ikke klart når Pfizer vil nå maksimal produksjonskapasitet igjen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Blankt nei til 110-grense i Ryfast

  2. Bør jeg ta influensavaksinen selv om jeg er frisk til vanlig og 33 år?

  3. Se hvor det kan komme nye hytte­felt

  4. Mistet lappen i trafikkontroll på Ganddal

  5. Politiet: Båt funnet i Tokagjelet der tre personer er savnet

  6. Slik blir bygget som skal huse både nytt rådhus, ny kirke og nytt kulturhus på Jæren