Politiet etterlyser vitner etter påkjørsel på planovergang

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har benyttet planovergangen på Vikersund, der en mann i 30-årene mistet livet tirsdag kveld.

En mann i 30-årene omkom da en bil ble truffet av toget på en planovergang i Vikersund i Modum tirsdag kveld.
  • NTB
Publisert: Publisert:
En bil ble tirsdag truffet av toget på en planovergang i Vikersund i Modum. En person omkom.
En bil ble stående fast mellom bommene på planovergangen da ulykken i Modum skjedde.
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har erfaring med planovergangen, og som kan si noe om hvordan den har fungert i det siste, sier etterforskningsleder Bent Øye ved Hønefoss politistasjon til NTB.

Politiet sier det er for tidlig å konkludere om årsaken til ulykken, men selve hendelsesforløpet er avklart.

– Bilen ble stående fast mellom bommene på planovergangen og befant seg på planovergangen da ulykken skjedde. To personer kom seg ut av bilen, og en mann i 30-årene døde, fortalte operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Meldingen kom inn til alarmsentralen i 21.20-tiden tirsdag kveld. Toget som kjørte på bilen, kjørte i retning Drammen og Oslo.

Klokken 4.30 ble Bergensbanen forbi ulykkesstedet like ved Vikersund stasjon gjenåpnet for trafikk.

Alle de tre i bilen var utenlandske borgere, men politiet vil ikke opplyse om nasjonalitet fordi pårørende ikke er varslet. TV 2 skriver at den omkomne mannen var kommet til Norge som asylsøker, men dette ønsker ikke politiet å bekrefte.

– Det kan ta noe tid å få varslet familien, sier etterforskningslederen.

Bilen undersøkes

Politiet opplyser at det var vitner som så bilen bli påkjørt av bergenstoget i retning Drammen.

– Noen av disse er allerede avhørt, og noen blir det. Vi er ferdig med den innledende etterforskningen og arbeidet på stedet, sier Eikedalen.

Ulykkesstedet er ryddet, og bilen er tatt med til Lier trafikkstasjon for videre undersøkelse av ulykkesgruppen til Statens vegvesen.

Intern ulykkesgruppe

Det var mellom 110 og 120 passasjerer om bord i toget da ulykken skjedde. Ingen i toget kom til skade.

Det er bane Bane Nor som har ansvaret for planovergangen.

– Den var sikret med helbom, lys og lyd og var av en moderne type. Bommen er konstruert slik at den knekker om man vil ut fra innsiden. Vårt råd om man havner i slike situasjoner, er å bare kjøre ned bommen. Den vil gi etter, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor.

Han opplyser at Bane Nor har en egen intern ulykkesgruppe som skal granske ulykken. I tillegg skal Havarikommisjonen granske hendelsen.

Publisert: