Nær 10.000 personer kjørte for fort i juni

Det var opp mot 10.000 personer som ble tatt for å kjøre for fort på norske veier i juni, viser fersk statistikk fra utrykningspolitiet.

Publisert: Publisert:

Fersk statistikk fra utrykningspolitiet viser at var 9.788 personer ble tatt for å kjøre for fort på norske veier i juni. Det er en liten nedgang fra samme måned i fjor, hvor det var 9.795 som ble tatt i for høy hastighet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB

Statistikken viser at 9.788 brøt fartsgrensen i juni måned, skriver VG. 590 av disse ble fratatt førerkortet.

– Folk kommer med rare bortforklaringer. Det som går igjen, er folk som sier de måtte kjøre fort for å rekke å gå på do eller ta i fart for å komme opp bakken, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Sammenlignet med samme periode i fjor viser tallene en liten nedgang. I juni 2018 var det 9.795 personer som begikk fartslovbrudd, mens 613 av disse mistet førerkortet.

I juni kontrollerte UP 297 førere som var mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Antallet var 264 i samme måned i fjor.

Norske bilister betalte i fjor nær 200 millioner kroner i fotoboksbøter. Både målt i antall anmeldelser, forenklede forelegg og kontroller var det fotoboksen i Rælingstunnelen ved Lillestrøm på riksvei 159 som i 2018 tok flest trafikanter. Denne fotoboksen sanket inn hele 11,6 millioner kroner i fjor.

De siste fem årene har hele 930 millioner kjøretøy passert landets fotobokser. I fjor mistet 737 personer lappen etter å ha blitt tatt i fotoboks.

Totalt er det 448 fotobokser i Norge, ifølge Statens vegvesens veikart.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To campingvogner har veltet på bruer - politiet advarer mot svært sterk vind

  2. Tre har veltet over Madlaveien

  3. Nå har Vikings keeper fått skadesvar

  4. Paret hadde 27 millioner på konto. Nå er gjelden på 14, 8 millioner

  5. Vraker denne som bortedrakt

  6. Forlenget med Solskjærs United: – Blir uvurderlig