Dieselforbudet i Oslo er opphevet

Oslo (NTB): Dieselforbudet i Oslo ble opphevet tirsdag klokken 18. Årsaken er at det ikke lenger er fare for høy eksosforurensning over et større område av byen onsdag.

Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det viser de siste værprognosene, opplyser Bymiljøetaten i en uttalelse tirsdag kveld.

– I natt og i morgen ventes det inversjon, men den er relativt svak. Utover dagen i morgen ventes det også å komme inn vind i høyereliggende områder, noe som sannsynligvis vil gi god omrøring i luftmassene utover ettermiddagen og kvelden, heter det fra etaten.

Inversjon er et værfenomen som innebærer at kald og forurenset luft blir fanget nede i byen.

– Lite forurensning

Ifølge Bymiljøetaten har luftkvaliteten i hovedstaden vært stort sett bra hele tirsdagen, med unntak av i enkelte sterkt trafikkerte områder hvor det var moderat forurensning i morgenrushet.

– Været i dag har vært annerledes enn det været som var varslet i går og på morgenen i dag. Det har vært lite vind, men noe nedbør og lite inversjon, heter det videre fra etaten.

Bymiljøetaten opplyser at de venter fortsatt forhøyede NO2-verdier i rushtidene onsdag, spesielt i morgenrushet. Imidlertid vil dette mest sannsynlig være begrenset til sterkt trafikkerte områder.

Mindre trafikk

Ifølge Bymiljøetatens egne tellinger på det kommunale veinettet var det tirsdag en nedgang i den totale trafikken på mellom 10 og 20 prosent.

Fjellinjen har tidligere opplyst at tallet på dieselbiler fra midnatt til klokka 10 tirsdag var redusert med 31 prosent fra dagen før, ifølge deres analyse av passeringene gjort i bomstasjonene i Oslo og Bærum.

Passeringer av el-, bensin- og hybridbiler hadde en oppgang på 15 prosent i samme tidsperiode, ifølge Fjellinjen. Totalt var det 11.000 færre passeringer, noe som utgjør en nedgang på 10 prosent. (©NTB)

Publisert:
  1. Oslo
  2. Dieselforbud

Mest lest akkurat nå

  1. Jacobsen-familien dro inn 208 millioner - tar 75 millioner i utbytte

  2. ATV-ulykke i Sandnes - en person er kjørt til sykehus

  3. – Vi mistet for mellom 10.000 og 20.000 kroner i materialer. Pengene skulle til Kongo

  4. Ingen nye spillere inn: Her er forklaringen fra Viking-sjefene

  5. Line Aaserud (35) slet med overspising og fedme, før hun endret tankesett

  6. Olivia Newton-John er død