15 elever i karantene etter fest på Grødem

Lørdag kveld festet 15 ungdommer sammen på Grødem i Randaberg. Søndag fikk en av festdeltakerne påvist covid-19 smitte. Nå blir passasjerer som tok rute 10 lørdag kveld bedt om å være oppmerksom på eventuell smitte.

 • Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:

Hjemme alene-festen på Grødem hadde til sammen 15 deltakere.

Personen som var smittet tok lørdag 21. november, mellom kl. 19 og 20, bussrute 10 fra Jokerbutikken i Stavanger sentrum (Kannik) til Øvre Grødem.

Rute 10 går fra Breiavatnet i Stavanger sentrum til Randaberg, og videre til Sokn og Rennesøy.

- Personer som tok bussen samtidig med den smittede, må være oppmerksom på om de utvikler luftsveissymptomer og samtidig ha lav terksel for å teste seg, sier kommuneoverlege Ole Bernt Lenning i Randaberg.

Ifølge smittevernoverlege Ole Bernt Lenning er festdeltakerne, som alle 10.-klassinger, nå i karantene.

– Ungdommer som har vært på denne festen må ta kontakt med vårt smittesporingsteam eller rektor på skolen, opplyser kommuneoverlege Ole Bernt Lenning.

Ei jente fra Sandnes, som var til stede på festen, testet søndag positivt for covid-19. Dermed gikk smittealarmen også i Stavanger, Sola og Randaberg.

15 er oppsporet

– Ungdommene oppga navnene på til sammen 15 personer som var til stede på festen. Ti personer hører hjemme i Randaberg, og alle disse går i 10. klasse på Grødem skole. Resten hører hjemme i Stavanger, Sandnes og Sola.

Alle sammen er sporet opp og satt i karantene, og ingen flere har foreløpig testet positivt, sier Lenning.

– Omfattende

– Sannsynligvis har personen fått symptomer søndag morgen og bestilt time til testing samme dag, forklarer kommuneoverlege i Sandnes, Hans Petter Torvik.

Flere i Sandnes er testet i forbindelse med smittetilfellet og titalls personer er i karantene. Prøvesvarene er ventet mandag kveld og tirsdag morgen. Torvik beskriver smittesproringen som omfattende.

– I denne aldersgruppen treffes man gjerne på kryss og tvers av kommunegrensene. Dermed har de flere nærkontakter som må kartlegges. Vi samarbeider tett med de andre kommuneoverlegene på Nord-Jæren.

Etterlyste flere festdeltakere

For å være helt sikre på at de hadde fått kartlagt alle som hadde vært innom festen lørdag kveld, ba smittevernteamet i Randaberg, via Grødem skole, alle som hadde vært på festen lørdag kveld om å melde seg.

– Vi har ikke fått noen henvendelser, og regner med at vi da har full oversikt over hvem som var til stede på festen, sier Lenning i Randaberg.

10. trinn på Grødem skole møtte som vanlig på skolen mandag, men holdes inntil videre atskilt fra andre trinn. Kroppsøving for trinnet holdes inntil videre utendørs.

Les også

 1. Smitte ved Sandnes-skole - holder stengt fredag

 2. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune

Publisert:
 1. Koronaviruset
 2. Randaberg
 3. Sandnes

Mest lest akkurat nå

 1. Høyre-profil lanserer massive kommunesammenslåinger i Rogaland: Vil bruke tvang

 2. Smitte ved Sandnes-skole - holder stengt fredag

 3. Ordførerne diskuterer koronatiltakene fredag

 4. En lørdag i 1969 reddet Anna Ingeborg Valand to barn opp fra Breiavatnet. Fremdeles vet hun ikke hvem de er

 5. Nå er milliardprosjektet i gang. Det blir trangt

 6. Teslaen oppdaget tyvene mens eieren lå og sov