VG: Politiet fant avisartikler om uløste drap hjemme hos Tom Hagen

Under ransaking i Tom Hagens bolig i Lørenskog fant politiet ifølge VG artikler om kriminalsaker. Noen av dem handler om uoppklarte drap.

Politiet har ifølge VG funnet avisartikler om uoppklarte drap under ranssaking hos Tom Hagen. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som har vært borte fra parets hjem siden 31. oktober i 2018. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Etter at Hagen ble pågrepet i april, har politiet ransaket huset hans i Lørenskog flere ganger. Der skal de, ifølge VGs opplysninger, ha funnet artikler om drapet på Najaf Abbas i mai 2006. Han ble skutt og drept på gatekjøkkenet Skårer Grill & Pizza i Lørenskog. Saken er uløst.

I tillegg fant politiet stoff om drapet på Meta Øverli , som ble stukket i hjel i sitt eget hjem i Høybråtenveien på Furuset 7. april i 2006. Denne saken er heller ikke oppklart. Politiet beslagla også artikler om andre uløste drapssaker som ikke har lokal forankring til Lørenskog.

Hagens forsvarer Svein Holden skriver i en epost til VG at han på grunn av taushetsplikt er «avskåret fra å kommentere angivelige beslag fra politiet.»

– Jeg ønsker imidlertid å understreke at det er krevende for familien å gå inn i den tredje julen uten visshet om hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Vi håper etterforskningen fortsetter med full styrke i 2021, og at politiet ikke gir seg før personene som står bak ugjerningen er pågrepet.

Politiet vil ikke kommentere saken. Tom Hagen, som ble løslatt fra varetekt i mai etter en drøy uke, er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som har vært forsvunnet i mer enn to år. 70-åringen nekter straffskyld.

Publisert:
 1. Tom Hagen
 2. Krim
 3. Anne-Elisabeth Hagen
 4. Politiet

Mest lest akkurat nå

 1. Kraftsalve mot Smedvig fra Stavanger kommune

 2. Dette huset på Røyneberg har en 350 kvadratmeter stor underjordisk garasje med heis

 3. Her var det høyest temperatur i Rogaland søndag - mandag blir det enda varmere

 4. – Andre stjerner legger gjerne ut bilder av seg selv i privatfly eller flotte biler

 5. Treningssentre i villrede – noen er åpne, andre stenger

 6. Hytte totalskadet av brann i Sirdal