Grande: Har ikke akseptert noe

En avtale mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene kan foreligge allerede lørdag, sier sentrale kilder til Fædrelandsvennen. Venstre-lederen sier imidlertid det ikke er enighet.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ifølge kildene avisen har vært i kontakt med, ligger det an til en løsning mellom alle fire partiene, og løsningen skal presenteres allerede i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

På Stortinget svarer Venstre-leder Trine Skei Grande følgende på spørsmål om de har akseptert den omstridte bilpakken:

– Vi har ikke akseptert noe.

På spørsmål om de har løst klimadelen, er svaret dette:

– Nei, ikke helt.

Grande vil ikke kommentere Fædrelandsvennens opplysninger om at en løsning skal være underveis.

Dårlig tid

Både KrF-leder Knut Arild Hareide og Grande var tilbake på Stortinget og satt bak lukkede dører i hvert sitt rom lørdag ettermiddag.

– Jeg er ikke så sikker på at det blir noen avtale, men det er mange som jobber for det. Vi har veldig dårlig tid hvis vi skal få det til, sier Grande til VG.

I Kristelig Folkeparti har man ikke gitt opp forsøket på å komme til budsjettenighet, understreket Hareide da han kommenterte budsjettprosessen et par timer tidligere.

– Alt er mulig. Jeg har ikke lyst til å gi noen forhåpninger om at det kommer til å skje, men jeg vil holde muligheten åpen så lenge som mulig, sier Hareide.

– Er det fortsatt fire partier som ønsker en avtale?

– Ja, det er det.

Selv om Hareide ikke har gitt opp håpet, er tiden i ferd med å renne ut. Partiene har bare helgen til rådighet. Hareide bekrefter at både politiske og strategiske spørsmål nå ligger på bordet.

Kabinettsspørsmål

Han har ikke konkludert på hva han vil svare på et kabinettsspørsmål, men sier det er noe partiet må avklare. Spørsmålet er svært vanskelig, understreker han.

– Det har ikke vært noe som har vært mer krevende i samarbeidet i løpet av disse over tre årene om vi skulle få det på vårt bord, sier han.

Når det nærmer seg en avklaring, vil KrF innkalle resten av stortingsgruppa, og muligens landsstyret, for å forankre beslutningen.

Det skal etter det NTB erfarer være skepsis i KrF mot å subsidiært støtte et budsjettforslag partiet er uenig i, men det blir en annen og mye bredere politisk vurdering om partiet skal bidra til å kaste regjeringen.

Hareide bekrefter at han snakket med statsminister Erna Solberg tidligere lørdag, men ville ikke kommentere hva de snakket om. Ifølge KrF-lederen er det ikke planlagt noe nytt møte mellom partilederne nå.

– Justerte tilbudet

Høyre og Fremskrittspartiet skal fredag ha lagt fram sitt siste tilbud på bordet til Venstre og KrF. Ifølge flere medier var pakken på 6,3 milliarder kroner, inkludert 2,5 milliarder kroner til klima- og miljøtiltak. Den såkalte bilpakken var imidlertid ikke blitt rørt.

Etter det TV 2 erfarer har regjeringspartiene gjort ytterligere justeringer lørdag på innretningen, men rammen skal være den samme.

Fredag kveld beskrev Venstre-leder Trine Skei Grande situasjonen som «ekstremt krevende».

Tallknusere fra Høyre satt lørdag sammen med finanspolitisk talsmann Svein Flåtten og Frps finanspolitiske talsmann Hans-Andreas Limi.

– Her jobbes det, var alt Limi ønsket å si på vei inn i møtet.

Ifølge kilder nær forhandlingene ville regjeringspartiene legge fram sitt siste tilbud for opposisjonen og pressen lørdag, men Erna Solbergs statssekretær Sigbjørn Aanes ville ikke kommentere dette overfor NTB.

Publisert: