NHO vil fjerne mastergrader

For å skape en grønn framtid mener NHO det må kuttes i antall studieprogrammer ved universiteter og høyskoler. Det må bli færre studenter i samfunnsfag og humanistiske fag.

Publisert: Publisert:

NHO-direktør Kristin Skogen Lund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det er en klar systemsvikt når vi ser at den store veksten innen utdanning har skjedd i samfunnsfag og humanistiske fag. Til sammenligning er kapasiteten innen realfag og ingeniørfag lite utvidet, sier NHO-direktør Kristin Skogen-Lund til Aftenposten i forkant av NHOs årskonferanse torsdag denne uka.

Et notat som er laget til konferansen, har fått tittelen Made in Norway – på jobb for en grønn fremtid. «Pervers konkurranse om studenter» er en av konklusjonene i notatet.

Ved siden av færre studieprogrammer og færre studenter i samfunnsfag og humanistiske fag, mener NHO flere studenter må spores inn på realfag og teknologi. Over 900 ulike masterprogrammer er altfor mye, mener Næringslivets Hovedorganisasjon.

– Høyere utdanning er ikke styrt av relevans og kvalitet. Høyskoler og universiteter får betalt per studiepoeng. Da lønner det seg å bare tilby en masse forskjellige studier som er billige å drive, sier Skogen Lund.

Publisert:

Les også

  1. NHO har fått nok av Rogfast-tøys

  2. NHO-direktøren: - Vi når ikke klimamålene med røde bunnlinjer

  3. Vi trenger et seriøst næringsliv, og NHO jobber mer enn de fleste for dette

  1. Kristin Skogen Lund
  2. NHO
  3. Høyere utdanning
  4. Skole og utdanning