Hundretusenvis av trekkfugler truet av massedød

Hundretusenvis av trekkfugler kan bli drept i nett og feller som fuglefangere har satt opp i Sør-Italia. Mange italienere betrakter småfugl som lekkerbiskener, og har dem gjerne på menyen ved påsketider.

Publisert: Publisert:
  • Aftenbladet.no
iconDenne artikkelen er over 20 år gammel

Aachen (NTB-DPA):

Den tyske dyrevernorganisasjonen Komiteen mot Fuglemord slår nå alarm, og advarer om massedød blant trekkfugler på øyer som Ischia og Capri. Bøndene her nøyer seg ikke med å sette snarer, men skyter også mot fugler som vaktler og falker.

Komiteen mot Fuglemord viser til at EUs direktiv for fuglebeskyttelse forbyr jakt på trekkfugler som er på vei mot sine sommer— eller vinterhjem. – Men dette gir jegerne rett og slett blaffen i, sier komiteens talsmann Eugen T¨onnis.

Organisasjonen, som har sitt hovedkvarter i Aaachen, vil nå sende medlemmer på patrulje i Sør-Italia for å forsøke å stanse den ulovlige jakten. Tyskerne lar seg ikke skremme av at dette kan bli ubehagelig og kanskje direkte farlig.

Til tross for alle fredningsbestemmelser, ynder mange italienere fortsatt å skaffe seg trekkfugler til påskebordet. Spesielt er sangfugler stekt i olivenolje betraktet som en dyrebar, sesongbetont delikatesse.

Publisert: