Nytt snøfall på Sørlandet – nær 7.000 uten strøm

I Agder, Telemark og Vestfold var 6.800 kunder lørdag kveld uten strøm etter et nytt snøfall. Agder Energi ber folk ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

I Agder, Telemark og Vestfold var 6.800 kunder lørdag kveld uten strøm etter et nytt snøfall. Her fra Skarpengland i Vest-Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Agder Energi ber folk ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig i den strømløse regionen. Her fra Skarpengland i Vest-Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opplyser at antallet strømløse kunder økte med 300 fra klokka 14 til 18 lørdag. De fleste er tilknyttet nettet til Agder Energi.

Sent lørdag kveld opplyser selskapet at 3.572 kunder er uten strøm i agderfylkene. Feilrettingen fortsetter natt til søndag.

Linjenettet ble lørdag befart med helikopter for raskere å kunne finne feil. Søndag blir det satt inn tre helikoptre dersom værforholdene tillater det.

Nettselskap i de berørte områdene arbeider kontinuerlig med feilretting og vil øke bemanningen søndag. Samtidig er det ventet at snøværet fortsetter utover lørdag kveld, noe som kan føre til nye strømbrudd.

Fredag opplyste Agder Energi at de fleste kundene hadde fått tilbake strømmen etter snøværet tidligere i uken, men gleden ble kortvarig. Det sørget et nytt snøfall natt til lørdag for.

Lommelykter og stearinlys

Selskapet råder kundene til å vurdere alternative oppvarmingsmuligheter og til å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

– I tillegg bør folk tappe vann dersom de er avhengige av strøm for vannforsyningen. Slik feilsituasjonen er, kan det ta tid før kundene får strømmen tilbake, opplyser Agder Energi Nett.

De nye strømbruddene har rammet mange av de samme områdene som tidligere denne uken.

Agder Energi ber folk holde god avstand til strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer og trær som har falt ned på linjene.

Togtrøbbel

Snartemo stasjon er stengt på grunn av de store snømengdene. Toglinjene som er berørt på Sørlandsbanen, omfatter lokaltoget mellom Stavanger og Egersund og regiontoget mellom Oslo og Stavanger.

På Arendalsbanen er det stengt for trafikk mellom Marnardal og Kristiansand på grunn av et tre som har falt over linjen. Det samme har skjedd på strekningen Arendal-Nelaug, som også er stengt for trafikk.

Ved 5-tiden lørdag morgen kjørte nattoget fra Oslo til Stavanger inn i treet som falt over linjen mellom Marnardal og Audnedal. 300 til 350 meter med kjøreledning er ødelagt.

Et diesellokomotiv slepte toget inn til Marnardal. Passasjerene ble kjørt videre med buss.

Problemene i Agder-fylkene begynte tirsdag da store snømengder falt over hele Sørøst-Norge. Så mange som 22.400 husstander i regionen var uten strøm en periode tirsdag.

LES OGSÅ:

  • Presis Vegdrift brøytet E39 hele natta - så kom ei snøbyge klokka 6.30
  • Snart kan su spise med utsikt til Domkirkeplassen - og tre nye steder
  • Bli med i Klubb Aftenbladet!

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

  2. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

  3. Melby: Mutert virus gjør at full stenging av skoler ikke lenger er uaktuelt – men vil unngå det

  4. – Målet er at alt skal fikses i løpet av natten

  5. Borghild Fiskå er død

  6. – Bare dobørsten skal ha kostet 7000 kroner