Mann tiltalt for nettovergrep mot 49 barn – beklaget i retten

En 27 år gammel bergenser er tiltalt for nettovergrep på 48 jenter og én gutt mellom 10 og 15 år. – Jeg beklager det jeg har gjort, sa han i retten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Tirsdag startet rettssaken mot mannen i Bergen tingrett. Aktor Cathrine Krohn brukte 53 minutter på å lese opp tiltalebeslutningen, skriver Bergens Tidende.

– Tiltalebeslutningen er massiv, sa hun i sitt innledningsforedrag.

Mannen skal ha forledet 25 jenter i alderen 10 til 15 år til å vise seg avkledd foran webkamera. Flere av barna skal ifølge tiltalen også ha blitt forledet til å gjøre seksualiserte handlinger med seg selv mens mannen så på, melder NRK.

Ytterligere 19 jenter i alderen 11 til 15 år skal ha blitt forsøkt forledet til det samme av mannen, men sa nei da han ba dem kle av seg. Fem barn, fire jenter og en gutt, i alderen 12 til 15 år skal ifølge tiltalen ha blitt utsatt for seksualisert chatting av mannen, uten å ha blitt oppfordret til å kle av seg.

Den tiltalte mannen beklaget handlingene sine i retten.

Antall anmeldte saker på Vestlandet som omhandlet seksuell omgang med barn under 14 økte med hele 134 prosent fra 2016 til 2017.

Visepolitimester i Vest politidistrikt, Ida Melbo Øystese, tror dette kan ha flere årsaker.

– En overgriper kan nå fryktelig mange barn over nettet, og disse sakene får ofte et stort omfang. Vi ser også at flere anmelder seksuelle overgrep generelt, også dem som ikke har skjedd over nett.

Tilsvarende tall for landet viser en økning på 18,4 prosent i samme periode, ifølge politiets årsrapport som ble kjent i forrige uke.

Publisert:
 1. Seksualforbrytelser
 2. Seksuelt misbruk
 3. Seksuell trakassering
 4. Overgrep
 5. Webkamera

Mest lest akkurat nå

 1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 5. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig

 6. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg