NRK-måling gir rødgrønt flertall

Arbeiderpartiet får 26,9 prosent oppslutning på NRKs nye meningsmåling. De rødgrønne ville fått flertall på Stortinget – dersom de fikk Rødt eller MDG på laget.

Partileder Jonas Gahr Støre kan glede seg over at Ap gjør det bedre enn Høyre på NRKs partimåling for første gang siden mai. Hos TV 2 er de to partiene jevnstore. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Ap, Sp (11,2 prosent) og SV (7,1 prosent) ville til sammen fått 83 mandater, dersom NRKs måling hadde vært et valgresultat. Sammen med Rødt, som får 3,3 prosent og to mandater, eller MDG – 4,2 prosent og 7 mandater – ville de rødgrønne dermed kunne dannet regjering.

KrF under sperregrensen

Kristelig Folkeparti er under sperregrensen med en oppslutning på 3,7 prosent (+0,2). Høyre går tilbake 1,9 prosentpoeng på målingen og får en oppslutning på 24,7 prosent, mens Frp og Venstre går ørlite fram til henholdsvis 14,0 og 3,5 prosent.

NRKs måling er utført av Norstat i perioden 24. til 29. september. Alle endringene i oktobermålingen er innenfor feilmarginen, og derfor er det vanskelig å slå fast om det er reelle endringer sammenlignet med forrige måned, påpekes det.

Rødgrønt + KrF

Også TV 2 presenterte sitt partibarometer for oktober tirsdag. Målingen ville gitt et flertall på 86 mandater til en allianse mellom Ap, Sp, SV og KrF.

Frp kåres til målingens vinner med en oppslutning på 12,7 prosent, en framgang på 2,3 prosentpoeng fra forrige måned. Høyre går like mye tilbake på målingen, som er laget av Kantar TNS, og ender på 26,7 prosent. Det er jevnstort med Arbeiderpartiet, som har en framgang på 1,8 prosentpoeng.

Også i denne målingen er KrF under sperregrensen, med 3,8 prosent (+0,1).

Senterpartiet får 10,4 prosent (-1,2 prosentpoeng), SV får 7,6 (+1,1), Venstre 4,1 (+06) og Rødt 4,0 (-1,5). MDG får 2,8 prosent.

TV2s måling er tatt opp i tidsrommet 24.–28. september og har en feilmargin på 1,4-2,8 prosentpoeng.

LES OGSÅ:

Publisert: