Alle partiene melder om sextrakassering – unntatt Sp

Alle partiene på Stortinget, unntatt Senterpartiet, sier de har registrert saker med seksuell trakassering eller lignende de siste fem årene.

En rundspørring på Stortinget viser at de aller fleste partiene kjenner til trakassering eller lignende forhold de siste fem årene. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En rundspørring Dagsavisen har gjennomført viser at så godt som alle partiene på Stortinget kjenner til saker med overgrep, seksuell trakassering eller uønskede seksuelle tilnærmelser. Det eneste unntaket er Senterpartiet.

Arbeiderpartiet melder om flest saker – fem – mens verken Høyre eller SV sier noe om hvor mange saker de har registrert. Oppsummeringen viser at det er minst 21 saker fordelt på partiene Ap, Rødt, MDG, Venstre, Frp og KrF.

– Av større saker der vi har bistått, har det vært fem saker de siste årene. To av sakene var hendelser i organisasjonen, tre av dem var forhold utenfor organisasjonen, med tillitsvalgte som har verv i partiet som var involvert. I fire av disse sakene var politiet involvert, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til avisen.

Det varierer hva partiene tar med i sin opptelling, både når det kommer til alvorlighetsgrad, hvilket nivå i organisasjonen den eller de aktuelle personene befinner seg på og om de teller med forhold der personer i partiet er involvert i forhold som ikke har foregått i partisammenheng.

Publisert:
  1. Seksuell trakassering
  2. Overgrep

Mest lest akkurat nå

  1. Borghild Fiskå er død

  2. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

  3. Melby: Mutert virus gjør at full stenging av skoler ikke lenger er uaktuelt – men vil unngå det

  4. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

  5. Mobil- og bredbåndsnettet skal være tilbake i Sirdal

  6. Da strømmen ble borte i kraftbygda Sirdal