Sommeren er høysesong for UP

Antall førerkortbeslag og bøteleggelser øker vanligvis med 50 prosent i sommermånedene juli og august.

Utrykningspolitiet (UP) holder kontroll på norske veier sommeren gjennom, og maner til forsiktighet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Denne uken og den andre uken i august gjennomfører Utrykningspolitiet (UP) «Aksjon Europavei» hvor de retter oppmerksomheten mot fart på hovedveiene. Det er en del av UPs bidrag til det europeiske samarbeidet om trygge veier, men gjennomføres også fordi sommermånedene er høytid for fartslovbrudd.

– Det handler mye om trafikkforholdene. Tørre og fine veier inviterer til høy fart. Vi har også innslag av motorsykler om sommeren som vi ikke har om vinteren, som dessverre er involvert i en del alvorlige ulykker, sier sjef i UP Runar Karlsen til NRK.

Ifølge Statistisk sentralbyrå omkom ti personer på veiene i juni. Samtlige var menn.

I løpet av samme periode ble nærmere 10.000 fartsbøter ble delt ut, mens over 600 bilførere fikk inndratt førerkortet, ifølge NRK.

Så langt i juli har det ikke vært en eneste dødsulykke på veiene, men UP-sjefen sier til NRK at han aldri har opplevd en juli måned uten at noen dør i trafikken.

– Det vil alltid være en god del politipatruljer på veiene gjennom hele sommeren, det kan jeg garantere. Vi fortsetter vår innsats, så får bilistene gjøre sitt, sier Runar Karlsen til NRK.

Publisert:
  1. Samferdsel
  2. Bil
  3. Utrykningspolitiet (UP)

Mest lest akkurat nå

  1. 40 nye tilfeller av det muterte koronaviruset i Nordre Follo

  2. Gårdsutsalget til Tommy Skjæveland møter motstand

  3. Turgåere funnet etter leteaksjon i Sirdal

  4. 14 ansatte mister jobben i Byggmakker Sørbø

  5. Lave, lokale smitte­tall gir forsiktig opti­misme – tror på gradvis åpning

  6. Italias statsminister går av