Ansatt ved Statsministerens kontor siktet for urettmessig bruk av statsrådsleilighet

En tidligere ansatt ved Statsministerens kontor (SMK) er siktet for grov økonomisk utroskap etter påstått bruk av en statsrådsbolig uten tillatelse.

Eksteriør av Statsministerens kontor.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Advokat John Christian Elden sier han bistår en tidligere administrativt ansatt ved Statsministerens kontor, skriver VG.

– Klienten har forklart seg uforbeholdent til politiet om de faktiske forhold, og det gjenstår en vurdering av om det foreligger noe straffbart, skriver Elden i en epost.

Kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved SMK sier til avisa at siktede selv har valgt å si opp sin stilling med umiddelbar virkning.

Statsministerens kontor disponerer og forvalter leiligheter som brukes som pendlerboliger for statsråder og øvrig politisk ledelse.

Seksjonsleder Rune Skjold ved Oslo politidistrikt sier at vedkommende etterforskes for uberettiget vinning etter straffelovens paragraf 391, som omhandler grov økonomisk utroskap. Ettersom politiet har tatt beslag i digitale enheter, er han siktet i saken.

Vedkommende har «opplyst saken godt for sin del», ifølge Skjold.

– Oslo politidistrikt har over en liten tid nå etterforsket en ansatt ved SMK for økonomisk utroskap mot sin arbeidsgiver. Nå skal vi gå igjennom den dokumentasjonen vi har og se hvor stort beløp det er snakk om, sier Skjold til NRK.

Publisert:
  1. Oslo politidistrikt
  2. John Christian Elden

Mest lest akkurat nå

  1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

  2. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

  3. Ingen erstatning foreløpig, men kommunen strekker fram ei hånd

  4. Nå kan alt skje i Stavanger!

  5. Ekteparet vil at den nye butikken på Madla skal vekke gode barndomsminner

  6. Trente med Viking – nå jakter han på opprykk