Klassekampen: Rogaland KrF velger Ropstad foran Bollestad

Olaug Bollestad vrakes av sine egne i Rogaland KrF, som heller vil ha Kjell Ingolf Ropstad som partileder, ifølge Klassekampen.

Rogaland vil heller ha Kjell Ingolf Ropstad enn fylkets egen Olaug Bollestad som KrF-leder, men flere fylker vil droppe begge etter avsløringene om spillet før det ekstraordinære landsmøte. Hans Olav Syversen er et navn som nevnes av flere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • vaktsjef@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Bollestad er første nestleder, og dersom Knut Arild Hareide går av, er det hun som blir konstituert fram til landsmøtet velger en ny partileder, skriver avisen.

Mandag gikk fristen ut for fylkeslagene til å komme med innspill til valgkomiteen, og Klassekampen mener å vite at Bollestads hjemfylke har satt partiets andre nestleder, Kjell Ingolf Ropstad, på topp før fylkesstyret diskuterte saken. Forslaget om Ropstad kommer med forbehold om at Hareide går av og ikke lenger er aktuell.

Rogaland KrF har Bollestad på andreplass og deretter tidligere parlamentarisk leder Hans Olav Syversen. Sistnevnte trekkes fram av flere etter VGs avsløring om maktspillet dagens nestledere drev i forkant av det ekstraordinære landsmøtet der partiet valgte retning. KrF gikk som kjent til høyre, i tråd med det nestlederne ønsket, men mot partileder Hareides anbefaling.

– Vi har spilt inn Hans Olav Syversen som ny leder. Han er mest samlende. KrF trenger en leder som alle kan oppleve som sin egen, sier fylkesleder Beate Bondevik Lie i Sogn og Fjordane KrF til avisen.

Også lederne i Hedmark og Akershus ser på Syversen som en god kandidat.

Publisert:
 1. Kjell Ingolf Ropstad
 2. Olaug Bollestad
 3. Politikk
 4. Rogaland

Mest lest akkurat nå

 1. Hun kom til et velstående ektepar på Jæren: - Men mor ville gjøre meg arveløs

 2. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 3. Bilfører til sykehus etter ulykke på Jørpeland

 4. Det gamle huset skulle rives. Nå har det fått nytt liv på ny tomt ytterst i havgapet

 5. Laveste smittetall på sju uker på Nord-Jæren

 6. Kjørte i 174 km/t på motorveien