Faktisk.no: Nei, rødt kjøtt fra Breim er ikke bedre for klimaet enn avokado fra Chile

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • Faktisk.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Nei, rødt kjøtt fra Breim er ikke bedre for klimaet enn avokado fra Chile

Påstand

«Det er betre [for klimaet] å ete raudt kjøtt frå Breim enn avokado frå Chile»

Anders Felde, Sogn og Fjordane bondelag, 25.11.2018

Bergens Tidende

Konklusjon: Faktisk helt feil

De ledende miljøene for forskning på landbruk og klima i Norge mener én kilo lokalt rødt storfekjøtt gir utslipp av rundt 15 kilo klimagasser. Det aller mest forsiktige anslaget er 11 kilo. Til sammenligning gir én kilo avokado kjøpt i Norge trolig rundt 1,3 kilo utslipp. Selv om avokadoen fraktes med båt over halve kloden, er det altså mye mer klimavennlig å spise chilensk avokado enn å spise norsk lokalprodusert storfekjøtt.

Publisert:
  1. Faktisk.no
  2. Avokado
  3. Kjøtt
  4. Sogn og Fjordane
  5. Bergens Tidende

Mest lest akkurat nå

  1. FHI i ny omikron­rapport: Alvorlig situasjon – nød­vendig med sterkere til­tak

  2. Rosenberg strammer inn etter 54 smitte­tilfeller på én måned

  3. Spiss­talent klar for Viking: – Utrolig stort

  4. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

  5. 138 nye korona­smittede i Stavanger – 12 innlagt på SUS

  6. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes