Sanner-garanti mot avgiftshopp på campingbiler

Revidert nasjonalbudsjett skapte usikkerhet om hvorvidt campingbiler ville få økte avgifter i 2021. Det kommer ikke til å skje, bekrefter finansministeren nå.

Publisert: Publisert:

Campingbiler får ingen samlet avgiftsøkning neste år som følge av EUs nye regnemåte for avgasser. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

  • NTB

EUs nye regnemetode for måling av avgasser (WLTP) er bakteppet for uklarheten.

Når det gjelder varebiler, klargjorde regjeringen i revidert nasjonalbudsjett at den vil jevne ut økningen, slik at de totale avgiftene ikke blir høyere. Det samme ble ikke gjort for campingbiler, men mandag kom avklaringen fra finansminister Jan Tore Sanner (H) i et brev til Stortinget.

«Også for campingbiler er det snakk om en provenynøytral omlegging, og det er ikke lagt opp til noen generell avgiftsøkning for campingbiler til neste år», skriver han.

Men noen endringer kan det likevel bli:

«Det vil være forskjell på hvor mye målt utslipp endres for de enkelte bilmodeller. Ulik utslippsendring vil medføre at avgiftsnivået kan endres, enten opp eller ned, for de enkelte bilmodeller, selv om omleggingen samlet gjennomføres provenynøytralt», skriver Sanner.

Både salg og utleie av bobiler har skutt i været som følge av koronakrisen, fordi strenge reiserestriksjoner tvinger nordmenn til å feriere i eget land.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Han har skrevet mange fabelaktige bøker. Denne er så bra at det knapt kan gjøres bedre.

  2. Tar grep for at skolen skal holdes åpen

  3. – Du skrur på tv, og der ser du bussen din

  4. – Ikke i tvil om at dette var et drapsforsøk

  5. Er det forsvarlig å reise mellom ulike kommuner slik situasjonen er akkurat nå? Vi svarte på lesernes spørsmål

  6. Jobbintervju: Dette bør du ikke svare på spørsmålet «Hva er dine svake sider?»

  1. Bil
  2. Revidert nasjonalbudsjett
  3. Jan Tore Sanner