Bondelaget og Mattilsynet advarer bønder etter mulig falsk dyrekontroll

Etter at en bonde på Høylandet skal ha fått besøk av noen som utga seg for å være dyrekontroll, ber Bondelaget og Mattilsynet bønder om å være på vakt.

Publisert: Publisert:

Sjåføren av en bil med påskriften Dyrekontrollen skal i forrige uke angivelig ha krevd å få kontrollere fjøset på en gård hvor det drives smågrisproduksjon. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En gård på Høylandet i Trøndelag skal i forrige uke ha fått besøk av en bil med påskriften Dyrekontrollen, skriver Trønder-Avisa.

Sjåføren av bilen skal angivelig ha krevd å få kontrollere fjøset på gården hvor det drives smågrisproduksjon. En avløser avviste imidlertid mannen og deretter ble hendelsen meldt inn til Mattilsynet og Bondelaget.

Bondelaget i Nord-Trøndelag har etter hendelsen sendt ut en epost til sine lokallag. I eposten advarer de bønder om å slippe personer inn i fjøset som de ikke vet hvem er, blant annet av smittevernhensyn.

Hilde Selnes i Mattilsynet i Namdal sier til avisa at de er oppmerksomme på falske tilsynsmyndigheter etter Brennpunkt-dokumentaren som viste dyremishandling på svinegårder.

– Vi synes ikke noe om at noen utgir seg for å være en tilsynsmyndighet. Dersom det er en reaksjon på NRK-dokumentaren så betyr det kanskje også at man er innom flere besetninger på én dag, noe vi pleier å være forsiktige med, med tanke på smittefaren.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Dette hotellet går mot sin beste juli siden 1914

  2. Politiet kjørte beruset ung jente hjem. Der ble hun senere utsatt for vold for å ha brakt skam over familien sin

  3. E39: Brann i bil med campingvogn i Bømlafjordtunnelen

  4. – Forholdet har aldri vore betre enn no

  5. Hogdson reagerer kraftig på «forferdelig hets»: – Feig og avskyelig

  6. Dette helikopteret sto til lading over natta