Industri Energi skuffet over vedtak om å legge bort oljekompromiss

Forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim, er skuffet etter at Arbeiderpartiet valgte å gå bort fra oljekompromisset om Lofoten, Vesterålen og Senja.

Frode Alfheim er skuffet og forbannet etter at Arbeiderpartiet valgte å gå bort fra kompromisset om det han mener er en kunnskapsbasert og trinnvis tilnærming til spørsmålet om konsekvensutredning i havområdene ved Lofoten, Vesterålen og Senja. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg er skuffet, opprørt og forbannet over at Arbeiderpartiet i dag gikk bort fra kompromisset som ble inngått for bare to år siden. Kompromisset er fremdeles en del av partiets stortingsprogram og det er dette velgerne har gitt sin stemme til. Jeg tror mange av våre medlemmer føler seg lurt når Arbeiderpartiet nå snur i dette spørsmålet, sier forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim.

Han sier videre at han hadde forventet at partiet ville forholde seg til kompromisset ut perioden, og mener det fremstår fullstendig meningsløst å gå tilbake på dette i et år hvor det er kommune- og fylkestingsvalg.

Samtidig understreker han at vedtaket er et symbolvedtak presset gjennom av AUF.

Publisert: