Revisorforeningen foreslår endringer i Stortingets reiseregninger

Aftenposten har avdekket reiseregninger fra stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal for private reiser og reiser som ikke har skjedd. Systemet må endres, mener Revisorforeningen.

Etter nok en runde med rot i reiseregningene til en stortingsrepresentant, mener Revisorforeningen det er på høy tid å gjøre noe med systemet.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Administrerende direktør Per Hanstad i Revisorforeningen sier til ABC Nyheter at Stortinget, i likhet med andre organisasjoner, har plikt å legge til rette slik at systemet ikke frister folk til å trikse med reiseregningene.

Ett tiltak foreningen har foreslått er et punkt hvor representantene krysser av dersom en reise har hatt et privat element. Hvis svaret er ja, må det skrives en god begrunnelse for hvorfor reisen er relevant for Stortinget, mener foreningen.

– En annen ting er å innføre en atteststasjon fra gruppeleder eller andre overordnede. Før måtte representantene gå på reisekontoret for å få reiseregningene godkjent, sier Hanstad. Han minner om at langt større bedrifter enn Stortinget klarer å holde orde på reiseregningene.

– Nå er det tre slike tilfeller i Stortinget bare siden november, og da tenker jeg at her må det tas grep. Presidentskapet har et ansvar for at noe blir gjort.

Hanstad kjøper ikke forklaringen om at systemet er komplisert og vanskelig å forstå.

– Slik jeg har forstått det er det ikke komplisert i det hele tatt. Ser du på tilfellene i saken til Aftenposten , så er det vel ikke kompleksitet som gjør at du fører opp en reise du ikke har gjort.

Les også

  1. Ap-politiker sendte reiseregninger til Stortinget for hytteturer og private feriereiser

Publisert:
  1. Stortinget
  2. Revisorer

Mest lest akkurat nå

  1. Se video fra området

  2. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

  3. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

  4. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

  5. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

  6. Nå kan alt skje i Stavanger!