20 prosent flere ungdom søker seg til landbruksfag

Det er 20 prosent flere som har landbruksfag som sitt førstevalg i 2016 enn det var i 2015. Skogfag er det mest ettertraktede landbruksrelaterte skolefaget, viser tall fra Samordna opptak.

Det er 20 prosent flere søkere til landbruksfag i år enn i fjor. Illustrasjonsfoto,
  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Dette er gledelige tall som viser at ungdommen tror på en fremtid i landbruket. Konkurranse om studieplassene bidrar til godt motiverte studenter, og det vil gi studiet mer prestisje, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp).

Ifølge Samordna opptak har antall søkere med landbruksrelaterte fag som førstevalg økt fra 385 søkere i 2015 til 461 søkere i 2016. I år har 614 studenter fått tilbud om plass ved landbruksstudier.

Ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er alle landbruksfagene, med unntak av husdyrvitenskap, helt fulle. Det mest populære studiet er skogfag, som for andre året på rad har lange ventelister.

Også ved videregående utdanning har interessen for landbruksfag økt. I år er det 15 prosent flere søkere til programfag naturbruk i de fylkeskommunale skolene enn i fjor.

— Næringen trenger flere ungdom med høy kompetanse og hjerte for landbruk. Interesse, kompetanse, teoretisk kunnskap og landbruksutdanning er viktig for å videreutvikle næringen, sier Dale.

Les også:

Publisert: