Trump ringte Tybring-Gjedde for å takke

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) har nominert USAs president Donald Trump til Nobels fredspris. Nå har Trump ringt ham for å takke.

Publisert: Publisert:

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde ble overrasket da han mandag ble oppringt av den amerikanske presidenten som ville takke ham for å ha nominert ham til Nobels fredspris. Foto: Terje Pedersen / NTB

  • NTB

Tybring-Gjedde ble oppringt av presidenten mandag denne uken.

– Det var bare for å takke meg for nominasjonen. Jeg ble overrasket. Det var virkelig flott av ham å gjøre det, jeg tror ikke alle gjør slikt. Han er veldig hyggelig, sier Tybring-Gjedde til nyhetsbyrået AFP.

Trump ringte også den svenske politikeren Magnus Jacobsson i Kristdemokraterna. Jacobsson har også nominert Trump til fredsprisen.

Da Tybring-Gjedde nominerte Trump, uttalte han at han mener Trump bør få prisen for hans avgjørende bidrag til fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

– Han har gjort mer for å skape fred mellom nasjoner enn de fleste andre fredsprisvinnere, sa Tybring-Gjedde i et intervju med Fox News.

Det er andre gangen Christian Tybring-Gjedde nominerer Trump til fredsprisen. I år er 318 kandidater nominert, inkludert blant andre klimaaktivist Greta Thunberg og WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange.

Hvem som får prisen, blir kunngjort i begynnelsen av oktober.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To nye smittetilfeller i Sola, elever på Stavanger-skole i karantene

  2. Dette blir dyrere neste år

  3. Slik skal Bussveien krysse Madlaveien

  4. Er det eit offentleg ansvar å gi Kurt Nilsen millionlønn til jul?

  5. Klinikksjef ved SUS smittet - ledergruppen i karantene

  6. Har brukt 11 millioner på opprydding. Finner fortsatt Ryfast-plast i fjordene

  1. Donald Trump
  2. Christian Tybring-Gjedde