Lærere krever respekt og vaksine

Landets lærere måtte kaste om på undervisningsplanene da regjeringen søndag kveld kom med nye koronatiltak. Nå krever de mer respekt og koronavaksine.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier regjeringen fikk anbefalinger fra Folkehelseinstituttet lørdag ettermiddag og «handlet så raskt vi kunne». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 58 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Den nye nasjonale nedstengingen de neste to ukene betyr at store deler av undervisningen i ungdomsskolen og i videregående skole gjøres digitalt. Mange elever må bli hjemme.

– Dette viser en stor mangel på respekt for arbeidet lærere legger ned for å forberede en forsvarlig undervisning i en vanskelig situasjon, sier lærer og hovedtillitsvalgt Astrid Kjelsnes for Skolenes Landsforbund i Trondheim til Klassekampen.

Hun etterlyser tidligere varsling til en yrkesgruppe som siden i vår gjentatte ganger har måttet «kaste om på alt på kort varsel».

Kunnskapsminister Guri Melby (V) skriver i en epost til avisen at hun ikke forventer at skolene «skal ha alt på stell med tanke på rødt nivå de aller første dagene».

Hun skriver at regjeringen fikk anbefalinger fra Folkehelseinstituttet lørdag ettermiddag og «handlet så raskt vi kunne».

Skolenes Landsforbund i Trondheim, Skolenes Landsforbund Vestland og Utdanningsforbundet i Bergen er blant dem som krever at lærere prioriteres i vaksinekøen.

– Det ville vært klokt. Lærerne blir bedt om å gå på jobb og møter mange elever, sier leder for Utdanningsforbundet i Bergen, Bente Ingeborg Myrtveit.

Les også

  1. Rødt nivå på barneskoler og SFO

Publisert:

Korona-viruset

  1. Nå vil han stramme inn igjen

  2. Inntektsfall i bomringen på 22 millioner

  3. Politikerne vil åpne Europa - ekspertene sier nei

  4. Verste økonomiske krise på 300 år

  5. Sola-ordføreren vil kjøpe vaksiner av Israel: – Regjeringen gjør for lite

  6. Frankrike refser Danmark for vaksinesamarbeid med Israel

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset