Birkedal mistenkes for barnelokking

Den tidligere Frp-toppen Trond Birkedal (31) etterforskes for å ha lokket unge gutter til å sende nakenbilder av seg selv.

Publisert:

Trond Birkedal mistenkes for barnelokking. Foto: Knut S. Vindfallet

Ntb

Den tidligere Frp-toppen Trond Birkedal (31) etterforskes for å ha lokket unge gutter til å sende nakenbilder av seg selv.

Minst en av guttene skal være under den seksuelle lavalder. De fleste er etter det Dagbladet forstår, gutter i alderen 16–18 år.

Guttene skal være fra hele landet, og de fleste skal være tilknyttet FpU. Birkedal skal i flere tilfeller ha møtt guttene i partisammenheng. Deretter skal han ha tatt kontakt med dem på nettet for å få dem til å sende nakenbilder av seg selv, skriver Dagbladet.

Politiet mener at Birkedal har innyndet seg hos guttene med hensikt om å ha sex med dem, såkalt grooming eller barnelokking. Birkedal er tidligere ordførerkandidat for Frp i Stavanger. Han satt også i sentralstyret og i partiets arbeidsutvalg.

Birkedals forsvarer, Arvid Sjødin, sier til Dagbladet at han har gått gjennom avhørene og kjenner påstandene, men at han ikke vet om det kan være snakk om grooming.

Etterforskningen av saken nærmer seg slutten.

– Det vil ikke ta mange ukene før jeg kan sende fra meg en innstilling til Statsadvokaten, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.

Publisert: