Ap fremmer mistillitsforslag mot regjeringen

Arbeiderpartiet har konkludert med at det er grunn til å fremme forslag om mistillit mot regjeringen i saken om objektsikring.

Leder av kontrollkomiteen på Stortinget Dag Terje Andersen (Ap) har fremmet mistillitsforslag mot regjeringen i terrorsikringssaken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det bekrefter leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Dag Terje Andersen, til NTB.

– Som saksordfører har jeg gjort de andre oppmerksomme på at jeg nå må gå ut med Arbeiderpartiets standpunkt. Vi har lagt fram et mistillitsforslag, sier Andersen.

Det var KrFs bekjentgjøring torsdag av sin konklusjon om å rette alvorlig kritikk mot regjeringen i den omstridte terrorsikringsaken som tvang Ap til å kunngjøre sitt ståsted i saken en uke før innstillingen blir avlevert.

I forslaget heter det at «Stortinget beklager regjeringens manglende oppfølging av objektsikring hva gjelder grunnsikring av skjermingsverdige objekter og sikring og beskyttelse av objekter ved bruk av sikringsstyrker fra politiet og Forsvaret ved Heimevernet, herunder mangelfull informasjon til Stortinget om utsettelser og kostnader».

Det betyr i praksis at Ap fremmer mistillit mot regjeringen. SV støtter forslaget, mens Senterpartiet vurderer mistillit, men har ennå ikke konkludert.

Riksrevisjonen har i flere rapporter påpekt alvorlig svikt og mangler i regjeringens arbeid med såkalt objektsikring, som innebærer å sikre blant annet bygninger og infrastruktur mot terror.

Kontrollkomiteen kommer med sin innstilling i saken torsdag 29. november.

Les også

 1. LES OGSÅ: KrF kommer med sterk kritikk av regjeringen i saken om objektsikring

Publisert:
 1. Arbeiderpartiet (Ap)
 2. Regjeringen
 3. Terrorberedskap

Mest lest akkurat nå

 1. Den drapssiktede fra Kongsberg bodde i Stavanger

 2. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

 3. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

 4. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

 5. Støre åpner for å etablere et eget sokkeldirektorat

 6. Her er Arbeiderpartiets nye gruppeleder i fylkestinget