Lysbakken: Sandberg-saken er langt fra over

Sandberg-saken er langt fra over selv om Per Sandberg går av som fiskeriminister, ifølge SV-leder Audun Lysbakken.

SV-leder Audun Lysbakken krever svar selv om Per Sandberg trekker seg som fiskeriminister. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vi må komme til bunns i flere ting. Blant annet venter vi på svar fra statsministeren om sikkerhetsrutiner i andre departementer, og vi vil stille nye spørsmål om hvordan hun fulgte opp varslinger hun fikk i mai, sier Lysbakken til NTB.

Ifølge Dagens Næringsliv ønsker SV blant annet informasjon om bekymringsmeldingen Sandbergs ekskone sendte Statsministerens kontor om kjærlighetsforholdet hans til iranske Bahareh Letnes, i tillegg til de spørsmålene som allerede er sendt statsministeren.

Lysbakken mener det er naturlig at Per Sandberg går av som fiskeriminister, slik saken rundt hans feriereise til Iran har utviklet seg. Frp-toppen har høstet stadig kraftigere kritikk etter hvert som det er kommet fram ny informasjon rundt hans valg og handlinger knyttet til reisen.

– Både Sandberg-saken og Riksrevisjonens kritikk av regjeringens terrorsikring tyder på at statsminister Erna Solberg og regjeringen tar for lett på sikkerheten. Sandberg må ikke bli gjort til syndebukk for manglende ledelse og kultur i sikkerhetspolitiske spørsmål i regjeringen, sier Lysbakken.

Les også

 1. Per Sandberg trekker seg i dag – Nesvik tar over

 2. NRK: PST skal granske Sandbergs kjæreste

Publisert:
 1. Per Sandberg
 2. Iran
 3. Audun Lysbakken

Mest lest akkurat nå

 1. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

 2. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 3. Helseministre i G7-land innkalles til hastemøte om omikron

 4. Når det blir farlig å gå på jobb

 5. Kaos og drama på overtid da Viking nærmest sikret bronse­medaljen

 6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England