Utleieprisene i de store byene steg i andre kvartal

Leieprisene steg med 2,0 prosent i de store byene i årets andre kvartal. Det siste året har leieprisene steget med 2,7 prosent, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Publisert: Publisert:

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge sier leieprisene har vokst svakt i alle de store byene det siste året med unntak av Stavanger/Sannes. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 • NTB

– Storbyindeksen viser at leieprisene stiger i et moderat tempo. Leieprisene har vokst svakt i alle byene det siste året med unntak av Stavanger/Sandnes, hvor utviklingen har vært flat, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Sterkest leieprisutvikling i andre kvartal hadde Bergen, Trondheim og Oslo med en oppgang på henholdsvis 6,3, 2,3 og 2,0 prosent. Leieprisene i Stavanger/Sandnes sank med 5,7 prosent.

Fall i Stavanger

– Utleieboligprisstatistikken for andre kvartal viser regionale forskjeller i de store byene hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger, sier Dreyer.

Han understreker at leieprisene i Stavanger har falt kraftig fra 2014 til 2016 parallelt med oljebremsen, og at prisene siden har tatt seg opp. Etter en oppgang i første kvartal 2019 falt leieprisene i Stavanger igjen i andre kvartal.

Studiestart

Sterkest vekst i leieprisene det siste året har Oslo, Trondheim og Bergen med en oppgang på henholdsvis 3,1, 2,0 og 1,9 prosent. I Stavanger/Sandnes har prisene steget med 0,1 prosent det siste året.

Ved inngangen til tredje kvartal er 3.309 boliger til leie på finn.no i de store byene. Av disse er 1.539 i Oslo, 760 i Bergen, 474 i Trondheim og 536 i Stavanger/Sandnes.

– I august er det studiestart på landets studiesteder, og mange av landets studenter vil nå finne seg et sted å bo. Vi forventer derfor at antall boliger til leie på finn.no vil å øke markant inn i tredje kvartal, avslutter Dreyer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 5. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 6. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 1. Eiendom
 2. Bolig
 3. Stavanger
 4. Boligmarkedet
 5. Boligpriser