Venstre faller, mens Frp og Ap øker på ny måling

Venstre faller ned til 3 prosent, mens Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet får et lite pusterom fra dårlige valgresultater på en ny VG-måling.

Publisert: Publisert:

Kulturminister Trine Skei Grande (V), finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H). Her under åpningen av Kistefos nye museumsbygg «The Twist». Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB

På målingen, som er gjort av Respons Analyse for avisa , havner Venstre under sperregrensa med 3 prosent. Det er ned 0,5 prosentpoeng fra forrige måling, og ned 1,4 prosentpoeng fra valget i 2017.

Johan Giertsen, som analyserer meningsmålinger på nettstedet Poll of polls, mener at Venstres problem er lav velgerlojalitet.

– Dette er grunnen til at Venstre har slåss med sperregrensen i mange tiår. De har for lav lojalitet og må hente nye velgere hver gang, sier Giertsen til VG.

Arbeiderpartiet går fram 2,1 prosentpoeng fra forrige måling og havner på 26,3 prosent. I målingen får de, sammen med Senterpartiet og SV, flertall i Stortinget med 87 mandater. Frp går også fram med 1 prosentpoeng til 11,9 prosent.

Resultatet for de øvrige partiene er som følger (sammenlignet med forrige VG-måling i parentes): H 20,6 (-0,3), Sp 14,8 (+0,1), MDG 6,9 (-0,5), SV 6,7 (-1,1), KrF 4,2 (+0,3), Rødt 3,3 (-0,8).

Stortingsvalgmålingen utført av Respons Analyse er basert på 1.000 intervjuer. Feilmarginen er på 0,9 til 2,7 prosentpoeng.

Publisert:

Les også

  1. Frp-forslag falt – Raja gjenvalgt som Stortingets visepresident

  2. Amundsen får lite støtte i Frp for å fjerne Raja som visepresident på Stortinget

  3. Frp raser mot «tull» om pelsdyr fra egen regjering

Mest lest akkurat nå

  1. Klatrere sitter fast på fjellhylle

  2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  3. To smittet av koronavirus i Randaberg

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

  6. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.