Frp vil ha støtte til å trappe ned eiendomsskatten 

Siv Jensen (Frp) har som mål å få med Høyre og Venstre på å trappe ned eiendomsskatten, og avviser at det er uro i partiet for å slippe Venstre inn i varmen.

Publisert: Publisert:

Finansminister og partileder Siv Jensen varslet at Frps mål om å bli kvitt eiendomsskatten kommer til å bli «ualminnelig viktig» i forhandlinger med andre partier da hun talte til Frps landsstyre i Oslo lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Partilederen varslet at kampen mot eiendomsskatten blir «ualminnelig viktig» for Frp i forhandlinger og sonderinger framover, da hun talte til partiets landsstyre lørdag. Frp går i sitt program inn for å fjerne skatten, som er en viktig inntektskilde for mange kommuner, men i første omgang vil Jensen nøye seg med å få den redusert.

– Vi har ambisjoner om å få gjennomslag for at folk skal oppleve at eiendomsskatten blir lavere og belastningen mindre. Første skritt er å få politisk flertall for det, sier Jensen til NTB.

Høyres ståsted er at denne skatten skal være en "100 prosent lokal beslutning», mens Venstres eneste synspunkt ifølge programmet er at kommunene må få mulighet til å innføre en «grønn eiendomsskatt»

I talen brukte Jensen tid til å snakke om skole, en sak som Venstre har varslet blir sentralt for dem i sonderinger og eventuelle forhandlinger om regjeringsdeltakelse. Frp-lederen tok blant annet opp tiltak mot mobbing og styrking av yrkesfag som viktige.

– Politikkens viktigst

Jensen understreker at det er politisk gjennomslag som er avgjørende for Frp i de politiske forhandlingene framover. Hun nevner fire saker det er viktig å få Frp-stempelet på i en ny regjeringsplattform: Streng innvandringspolitikk, at staten må ta en større del av ansvaret for å videreutvikle eldreomsorgen, opprettholde tempoet i bygging av vei og infrastruktur, og altså skatter og avgifter.

– For oss er det politikken som er viktig, ikke hvem eller hvor mange som skal sitte i en regjering. Vi vil ikke ha makt for maktens skyld, sa Jensen.

Innad i Frp er det delte meninger om hvorvidt det er bra for partiet å slippe Venstre inn i regjering, uten at KrF følger med på laget. Fylkesleder Roy Steffensen i Rogaland sa det slik til NTB før helgen:

– Jeg frykter at vår primærpolitikk vil bli utvannet med en slik løsning.

Han viste til at regjeringen ikke vil ha flertall selv med Venstres stemmer. Regjeringspartiene må dermed forhandle med andre partier for å få sakene gjennom i Stortinget.

– Bred enighet

Men Jensen avviser at det er noen uro rundt spørsmålet i Frp.

– Jeg opplever at det er veldig bred enighet og en sterk stolthet i Frp for det regjeringsprosjektet vi er en del av. Vi har levert gode resultater og partiet ønsker at vi skal fortsette med det. Men det er jo samtidig en veldig klar støtte for den linjen jeg selv står for: Gjennomslag for våre løsninger er viktigst, sier hun til NTB.

KrF har takket nei både til å bli med i regjering og en ny samarbeidsavtale, men vil forhandle med de tidligere samarbeidspartnerne om budsjett og andre saker. Inntil videre sikrer altså KrF at de blåblå fortsatt kan styre. Kilder i Frp antar at KrFs terskel for å velte en regjering vil være høyere om Venstre sitter i den.

– Ap et konkursbo

Jensen brukte også en bit av sin første landsstyretale etter valget til å lange ut mot Arbeiderpartiet og dets leder Jonas Gahr Støre, til stor fornøyelse blant møtedeltakerne.

– Ap framstår for øyeblikket som et politisk konkursbo, sa Jensen.

Frp-lederen mener Ap baserte sin valgkamp «ene og alene» på en svartmaling av Norge som velgerne ikke kjente seg igjen i. Dessuten valgte Ap-leder Jonas Gahr Støre å angripe Frps retorikk framfor å diskutere saker som forbud mot nikab, lukkede asylmottak og segregering, fortsatte hun.

Publisert:

Les også

 1. DN: Laveste måling noen gang for KrF

 2. Indianer-Jensen og de krenkede

 3. Ap vil ha åpne dører i stadionsak

Mest lest akkurat nå

 1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

 2. Sigrid Sollund blir kjempeengstelig hver gang sjefen ber om et møte. Det er hun ikke alene om.

 3. Den kommende Røde Kors-presidenten har alltid en plan. Da sønnen fikk skallen splintret på Utøya, hadde hun 27.

 4. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

 5. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

 6. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 1. Siv Jensen
 2. Jonas Gahr Støre
 3. Retorikk