Hijab-dømt frisør avviser krav etter påståtte ærekrenkelser

Frisør Merete Hodne avviser oppreisningskravet Malika Bayan har fremmet etter to omstridte Facebook-uttalelser i forbindelse med hijab-saken.

Frisør Merete Hodne ble nektet straffskyld da Gulating lagmannsrett behandlet saken som har sin bakgrunn i at hun nektet en hijab-kledd kvinne adgang til salongen. Nå avviser hun også er oppreisningskrav fra den samme kvinnen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det er ingenting som tyder på at Hodne ikke har vært aktsom og i god tro da hun videreformidlet informasjonen hun hadde fått. Kravet er avvist, skriver Merete Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide, i en SMS til NTB.

Bayan krever 50.000 kroner i oppreisningserstatning etter Facebook-poster hun opplever som ærekrenkende. Uttalelsene ble lagt ut i forbindelse med saken mot Hodne, som hadde nektet Bayan adgang til frisørsalongen på Bryne fordi hun bar hijab.

Omhandler privatlivet

– Bakgrunnen for søksmålet er to uttalelser på Hodnes Facebook-sider som omhandler Bayans privatliv og som etter vårt syn går utenfor ytringsfrihetens rammer, sa 24-åringens advokat, Sulman Hussain, til NTB da kravet ble fremmet for halvannen uke siden.

Eide framholder at uttalelsene, som Bayan opplever som svært nedsettende og negative, har sitt opphav hos saksøkeren selv og hennes familie.

– Vi finner ikke juridisk grunnlag for erstatning når uttalelsene kommer fra Malikas egen familie, og hun selv har bekreftet disse overfor min klient og andre, skriver Eide.

 • SV-politiker Akhtar Chaudhry mener saken må opp i høyesterett, det var ikke alle enig i: Anmelder drapstrussel etter Hodne-saken.

Dømt etter hijab-nekt

Hodne er i Gulating lagmannsrett dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet Bayan adgang til sin frisørsalong, men slipper å motpartens sakskostnader.

Lagmannsretten reduserte størrelsen på boten fra 10.000 kroner, som tingretten fastsatte, fordi lagmannsretten «ikke helt kan se bort fra at den fornærmede oppsøkte salongen for å se hvordan tiltalte ville reagere». Hodne erkjente ikke straffskyld, verken i tingretten eller lagmannsretten.

Eide opplyser nå at Hodne vil bruke betenkningstiden fram til 25. januar med å ta stilling til spørsmålet om hun vil anke dommen.

Publisert:
 1. Hijab
 2. Bryne
 3. Merete Hodne
 4. Ytringsfrihet
 5. Facebook

Mest lest akkurat nå

 1. – Julebordsesongen er nå avlyst

 2. Kjempeopplegg!

 3. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

 4. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

 5. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

 6. Da julebordet ble avlyst, fikk Morten en idé